A venit timpul sa pregatim borcanele cu legume pentru iarna. De aceea, am decis sa scriu astazi aceasta reteta simpla de ardei capia murati. Eu o folosesc de ani de zile si ardeii se pastreaza bine pana in primavara. Incearca si tu aceasta reteta!

Ingrediente necesare:

  • 3 kg ardei capia rosii
  • 1 litru otet, 2 litri apa
  • 1 lingurita ulei de floarea soarelui
  • 150 gr zahar, 100 gr sare

Mod de preparare:

Spalam, ardeii, ii curatam de samburi si ii taiem, pe lungime, in 4 bucati egale. 

Punem intr-o oala otet, apa, sare, zahar si ulei de floarea soarelui. Fierbem acest amestec.

Intre timp, pregatim borcanele de sticla (le spalam cu apa clocotita si le asezam cu gura in jos pe un prosop curat de bucatarie).

Punem bucatile de ardei in oala cu apa clocotita pentru cateva secunde, apoi ii transferam in borcanele uscate, folosind o lingura.

Dupa ce am umplut borcanele cu ardei capia, adaugam lichidul din oala, astfel incat sa acoperim ardeii complet.

Infiletam bine capacul si lasam borcanele intr-un loc cald pentru a se raci treptat.

Le lasam la racit cel putin 24 de ore. Ardeii capia murati sunt gata si pot fi consumati. Recomand aceasta reteta tuturor celor ce iubesc salatele si sandvisurile vegetariene. Ardeii facuti dupa aceasta reteta sunt prfecti pentru salate si sandvisuri.

Incearca-i si tu! Cu siguranta nu o sa-ti para rau! Ar fi bine sa impartasesti aceasta reteta si cu prietenii tai, pentru a le oferi si lor ocazia sa descopere gustul delicios al ardeilor capia murati.

Pofta buna si spor la gatit!