kiloRețete
sâmbătă, septembrie 23, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Rețeta veche, originală – Prăjitura “Regina Maria” după rețeta pe care o foloseau și părinții noștri

Rețeta veche, originală – Prăjitura “Regina Maria” după rețeta pe care o foloseau și părinții noștri

Ingrediente pentru blatul pandispan: 6 ouă, o fiolă esentă de vanilie, 6 linguri zahăr, 6 linguri făină, o linguriţă praf copt

Ingrediente pentru blatul de bezea cu nucă: 6 albuşuri, 6 linguri zahăr, 2 linguri făină, 250 gr nucă măcinată

Ingrediente pentru cremă: 6 gălbenuşuri, 200 gr zahăr pudră, 200 gr unt, 2 linguri cacao

Ingrediente pentru glazură: 100 gr ciocolată amăruie, 100 ml lapte, 150 gr unt, 2 linguri “decoratiuni” de ciocolată

Mod de preparare

Prepararea blatului.

Se mixează cu un praf de sare albuşurile pană se spumează si isi dublează volumul. Se adaugă in comozitie zahărul şi se continuă mixarea pană se topeste tot zahărul si se obtine o spumă albă si tare ca o bezea fermă.

Se adaugă rand pe rand gălbenuşurile si se omigenizează bine cu o lingură. In compozitie se încorporează făina amestecată cu praful de copt, esenta de vanilie si se amestecă bine cu miscări de sus in jos.

Compozitia obtinută se toarnă intr-o tavă cu dimensiunea de 30x40cm tapetată cu hârtie de copt si se coace in cuptorul incălzit la 180˚ pentru circa 30-35 de minute.

După ce blatul este copt si trece testul scobitorii se scoate si se lasă să se răcorească putin, apoi se răstoarnă blatul cu fundul în sus pe un platou şi se desprinde usor hârtia de copt, apoi se lasă la răcit .

Prepararea blatului de bezea. Intr-un bol se mizează albuşurile cu un praf de sare până devin spumoase si isi dubleaza volumul.

Se adaugă treptat zahărul şi se continuă mixarea până se obţine o bezea tare si fermă.

Se adăugă făina şi se încorporează cu miscări de sus in jos. Se adaugă nuca în compozitia de bezea, se amestecă bine. Compozitia obtinută se toarnă intr-o tavă cu dimensiunea de 30x40cm tapetată cu hârtie de copt şi se coace in cuptorul incălzit la 180˚ pentru circa 30-35 de minute.

După ce blatul este copt si trece testul scobitorii se scoate, se lasă să se răcorească putin, apoi se răstoarnă blatul cu fundul în sus pe un platou şi se desprinde usor hârtia de copt, apoi se lasă la răcit .

Prepararea cremei. Gălbenuşurile se mixează cu zahărul intr-un bol metalic adanc, până când zahărul se topeste. Se adaugă cacao şi se omogenizează bine. Compoziţia obtinută se pune la fiert la bain-marie şi se amestecă continuu până crema începe să se îngroaşe.

După ce este suficient de ingrosată se lasă crema să se răcorească . Separat se mixează spuma untul si se adaugă crema peste unt, apoi se mixează circa 2-3 minute pană se obtine o cremă fină.

Asamblarea prăjiturii

Pe un platou intins se asează blatul de pandişpan, se întinde deasupra uniform crema si peste cremă se asează blatul de bezea cu nucă . Se apasă usor cu varful degetelor.

Prepararea glazurii:

Laptele se pune la fiert pană ajunge la punctul de fierbere. Se dă deoparte, se adaugă untul taiat cubulete şi ciocolata ruptă cubuleţe. Se amestecă energic până ciocolata este topită complet.

Se lasă glazura să se răcorească putin, apoi se toarnă glazura peste blatul de bezea. Prăjitura se decorează cu ornamentele de ciocolată. Se dă prăjitura la rece circa 2-3 ore apoi se poate portiona.

Vă dorim poftă bună și spor la gătit!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Rețetă deosebit de gustoasă – Dovlecel cu iaurt și usturoi
Rețete

Rețetă deosebit de gustoasă – Dovlecel cu iaurt și usturoi

Rețetă ideală pentru cină – Salată din 5 morcovi, 6 ouă, 3 căței de usturoi, 2 linguri de smântână și condimente
Rețete

Rețetă ideală pentru cină – Salată din 5 morcovi, 6 ouă, 3 căței de usturoi, 2 linguri de smântână și condimente

Rețeta clasică, originală, cu foi de miere – Prăjtiura Albinița, o bunătate fără rival
Rețete

Rețeta clasică, originală, cu foi de miere – Prăjtiura Albinița, o bunătate fără rival

Rețetă simplă și delicioasă, fără coacere – Prăjitură de casă cu banane, o bunătate!
Rețete

Rețetă simplă și delicioasă, fără coacere – Prăjitură de casă cu banane, o bunătate!

Rețetă naturală și sănătoasă – Sirop de mentă pregătit acasă
Rețete

Rețetă naturală și sănătoasă – Sirop de mentă pregătit acasă

Rețetă tare aromată și tare gustoasă – Ardei gras la borcan, pentru iarnă – Rețetă de sezon
Rețete

Rețetă tare aromată și tare gustoasă – Ardei gras la borcan, pentru iarnă – Rețetă de sezon

Next Post
Macaroane cu nucă și zahăr – Rețeta copilăriei, pe cât de simplă, pe atât de bună

Macaroane cu nucă și zahăr - Rețeta copilăriei, pe cât de simplă, pe atât de bună

Discussion about this post

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Minciunele pe bază de chefir – Pufoase, moi și deosebit de gustoase
Fără categorie

Minciunele pe bază de chefir – Pufoase, moi și deosebit de gustoase

Fine și aromate, se topesc în gură – Gogoși delicioase în stil francez
Dulciuri și prăjituri

Fine și aromate, se topesc în gură – Gogoși delicioase în stil francez

Rețetă deosebită pentru Albă-ca-Zăpada – Se face ușor și este cu adevărat delicioasă
Rețete

Rețetă deosebită pentru Albă-ca-Zăpada – Se face ușor și este cu adevărat delicioasă

Piept de pui la cuptor, cu smântână și cașcaval – Se prepară din 1 kg piept de pui, 200 ml smântână, 100g cașcaval și…
Fără categorie

Piept de pui la cuptor, cu smântână și cașcaval – Se prepară din 1 kg piept de pui, 200 ml smântână, 100g cașcaval și…

Cremșnit cu fructe – Un desert cremos și răcoritor care se prepară simplu și rapid
Fără categorie

Cremșnit cu fructe – Un desert cremos și răcoritor care se prepară simplu și rapid

Ciorbă de perișoare – Am găsit rețeta perfectă pentru ciorba de perișoare, super super gustoasă
Fără categorie

Ciorbă de perișoare – Am găsit rețeta perfectă pentru ciorba de perișoare, super super gustoasă

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate