Rețetă pas cu pas, cu imagini – Unt aromat în 5 variante (cu chili, ceapă, ierburi, usturoi sau roșii) – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
1. Unt cu ierburi:
- 125 g unt la temperatura camerei
- Ierburi proaspete la alegere
- 0,5 linguriță sare
- 0,5 linguriță oregano uscat
- Puțin piper
2. Unt cu chili:
- 125 g unt la temperatura camerei
- 1 ardei chili
- 1 linguriță boia
- 0,5 linguriță sare
3. Unt cu ceapă:
- 125 g unt la temperatura camerei
- O mână de ceapă prăjită
- 0,5 linguriță sare
4. Unt cu usturoi:
- 125 g unt la temperatura camerei
- 1 cățel de usturoi
- Puțin pătrunjel
- 0,5 linguriță sare
5. Unt cu roșii:
- 125 g unt la temperatura camerei
- 3-4 roșii uscate (conservate în ulei)
- 1 linguriță pastă de roșii
- 0,5 linguriță sare
- Puțin busuioc
Mod de preparare pentru toate variantele:
Amestecă toate ingredientele corespunzătoare variantei alese într-un bol cu untul la temperatura camerei, până devin o pastă omogenă.
Servește imediat sau lasă-le la frigider pentru a prinde o consistență mai fermă.
Unturile aromate sunt perfecte pentru pâine proaspătă, fripturi sau legume la grătar!
Savurați cu poftă! Poftă bună!