Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Spaghete Milaneze (cu sos gustos și Ciupercuțe Champignon) – Se prepară din 200g ciuperci, 250g spaghete și…
Ingrediente necesare:
- 200 g șuncă
- 200 g ciuperci Champignon
- 1 cățel usturoi
- 1 conservă de roșii, de 400 g
- Sare, zahăr, piper, busuioc uscat, oregano uscat
- Ulei de măsline
- 50 ml smântână de gătit – opțional
- 250 g spaghete
- Cașcaval ras sau parmezan ras
Mod de preparare:
Într-o tigaie cu ulei încins, prăjim un pic șunca tocată în fâșii. Adăugăm feliile subțiri de ciuperci și amestecăm. Călim totul împreună timp de câteva minute după care adăugăm și usturoiul pisat și amestecăm.
Între timp, punem apa pentru paste la fiert. Fierbem pastele al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Adăugăm condimentele în tigaie, amestecăm și călim pentru câteva minute, la foc mediu. Adăugăm roșiile, punem apa în conserva în care au fost roșiile și turnăm apa în tigaie. Amestecăm, adăugăm sare și zahăr și gătim totul împreună până obținem un sos dens.
Ulterior, scurgem apa de la paste. Adăugăm smântâna în tigaie, amestecăm și adăugăm și pastele fierbinți. Amestecăm bine și mai gătim totul împreună pentru 2-3 minute.
Servim cu parmezan ras presărat deasupra.
Savurați cu poftă! Poftă bună!