Rulouri cu umplutură aromată de mere – Se prepară din 500g făină, 2 ouă, 8 mere, 200 ml frișcă lichidă și…
Ingrediente necesare:
- 500 g făină
- Jumătate plic praf de copt
- 200 ml frișcă lichidă
- 2 ouă
- 2 linguri oțet 8%
- Un praf de sare
- 6-8 mere
- Zahăr tos
- Scorțișoară
- Pesmet
- Unt pentru uns
- Esență de rom
Mod de preparare:
Punem într-un bol făina, praful de copt, frișca lichidă, ouăle, oțetul, un praf de sare și frământăm până obținem un aluat omogen. Dacă aluatul este prea tare, mai putem adăuga un pic de lapte. Lăsăm aluatul deoparte pentru 30 de minute.
Între timp, curățăm merele de coajă, semințe, cotoare. Amestecăm merele rase cu zahăr, pesmet și scorțișoară. Împărțim aluatul în 3 părți.
Întindem fiecare la mărimea tăvii și punem umplutura. Rulăm și transferăm rulourile pe tava tapetată cu hârtie de copt. Ungem rulourile cu unt topit amestecat cu esență de rom. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 30 de minute.
După coacere, le ungem din nou cu amestecul de unt și esență de rom.
Savurați cu poftă! Poftă bună!