Ruladă fragedă și aromată, fără făină – Ruladă de casă brânză, ciocolată și piersicuțe

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 5 ouă
  • 100 g zahăr tos
  • Un praf de sare
  • 3 linguri pudră de cacao de calitate

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 130 g unt moale
  • 130 g zahăr pudră
  • 500 g brânză de vaci, mai moale
  • 1 linguriță esență de rom

Alte ingrediente necesare:

  • Fructe proaspete, de exemplu piersici

Mod de preparare:

Pentru blat am folosit o tavă de 42*32 cm. Mixăm spumă albușurile împreună cu un praf de sare. Mixând continuu, adăugăm treptat zahărul.
După ce obținem o spumă fermă și lucioasă, încorporăm și gălbenușurile și pudra de cacao.

Transferăm compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și coacem timp de 12-15 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

După coacere, lăsăm blatul să se răcească.

Tăiem o fâșie mai groasă din aluat, cât să încapă într-o tavă de chec de 32 cm lungime. Tapetăm tava de chec ( semirotundă ) cu folie alimentară și transferăm blatul în ea.

Pentru umplutură, mixăm spumă untul împreună cu zahărul, adăugăm și brânza și esența de rom și mixăm până obținem o consistență cremoasă.

Umplem tava cu umplutură și cu bucățele de piersici și acoperim totul cu blatul rămas.

Punem un tocător peste tavă și ceva greutate și dăm la frigider pentru 2 ore.

După cele 2 ore, răsturnăm pe un platou, îndepărtăm folia și decorăm după plac. De exemplu, cu glazură de ciocolată.

Savurați cu poftă! Poftă bună!