Rețetă pas cu pas, în video – Mâncare rapidă și gustoasă cu năut – Pentru a prepara această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 300 g năut uscat (sau 600-700 g năut hidratat și fiert – vezi video pentru detalii)
- 200 ml ulei de măsline
- Sucul de la 1 lămâie și jumătate (sau după gust)
- 30 g pastă Tahini (pastă de susan)
- 7-8 căței de usturoi
- Un sfert linguriță de sumac
- 6-7 g sare (sau după gust)
- 200-250 ml apă (sau zeamă de la năut)
- Pentru decor: ulei de măsline, pătrunjel verde, boia dulce, sumac sau fulgi de ardei iute
Notă: opțional, se poate curăța năutul de coajă după fierbere
Mod de preparare:
- Punem usturoiul într-un bol, adăugăm sumac, sare, uleiul de măsline, zeama de lămâie și zdrobim cu blenderul vertical.
- Adăugăm pasta tahini și mixăm din nou. Adăugăm năutul și mixăm foarte bine, până obținem o cremă fină.
- În timp ce mixăm mai adăugăm apă.
- Gustăm și potrivim de zeamă de lămâie, sare etc.
Savurați cu poftă! Poftă bună!