Prăjitură răsturnată cu mere și cremă de vanilie – Se prepară din 10 mere, 3 ouă, 250g făină, 100g unt și…
Ingrediente necesare:
- 10 mere aproximativ
- 1 plic zahăr vanilat
- 3 linguri pesmet
Ingrediente necesare pentru blat:
- 3 ouă
- 160 g zahăr tos
- 100 ml ulei
- 100 ml apă caldă
- 250 g făină
- 1 plic praf de copt
- Un praf de sare
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 3 linguri zahăr tos
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 100 g unt
- 400 g smântână
Mod de preparare:
Curățăm merele de coajă, cotor și semințe și tăiem în felii subțiri.Tapetăm o tavă mai mică și adâncă (32*22cm) cu hârtie de copt. Presărăm pesmetul, punem merele și presărăm zahărul vanilat.
Pentru blat, mixăm spumă gălbenușurile împreună cu zahărul. Încorporăm apa, uleiul și făina amestecată cu praful de copt. La final, încorporăm albușurile bătute spumă tare împreună cu un praf de sare, folosind o spatulă.
Transferăm aluatul peste stratul de mere. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, timp de 30 de minute.
După coacere, răsturnăm prăjitura pe un platou, îndepărtăm hârtia de copt.
Pentru cremă, fierbem o budincă din lapte, zahăr și praful de budincă. Încorporăm untul în budinca caldă, lăsăm să se răcească după care începem să mixăm, adăugând și smântâna.
Întindem crema peste stratul de mere, decorăm cu pudră de cacao sau cu ciocolată rasă. Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!