Prăjitură pufoasă și moale, cu aromă de vanilie – Se prepară din 5 ouă, 600 ml lapte, 200g făină și…

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 5 ouă
  • 150 g zahăr pudră
  • 200 g făină
  • 100 ml apă caldă
  • 100 ml ulei

Ingrediente necesare pentru budincă:

  • 600 ml lapte
  • 9 linguri zahăr tos
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • +

  • Unt și făină pentru tavă

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm spumă gălbenușurile împreună cu zahărul. Lingură cu lingură, încorporăm făina, apa și uleiul. La final, folosim o spatulă și încorporăm albușurile bătute spumă tare.

Pentru budincă, amestecăm zahărul tos cu cel vanilat și cu praful de budincă. Turnăm treptat laptele, amestecând continuu. Punem pe foc și fierbem până budinca se îngroașă.

Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă. În porții mici și alternativ, punem compoziția de blat și budinca fierbinte în mijlocul tăvii.

Dacă ne mai rămâne din compoziția de blat, o turnăm deasupra. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem prăjitura până blatul începe să se rumenească ușor. După ce se răcorește, pudrăm cu zahăr pudră.

Savurați cu poftă! Poftă bună!