Prăjitură rapidă cu brânză, mac și glazură – Prăjitură la tavă, pufoasă și delicioasă
Ingrediente necesare:
- 250 g brânză de vaci
- 250 g zahăr
- 250 g făină
- 200 ml ulei
- 200 g mac măcinat
- 2 linguri esență de rom
- 1 plic praf de copt
- 6 ouă
- 100 ml lapte
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 200 g zahăr pudră
- 5 linguri zeamă de lămâie
- 20 g unt
Mod de preparare:
Mixăm spumă gălbenușurile împreună cu zahărul. Încorporăm uleiul, brânza și laptele, după care făina amestecată cu macul și cu praful de copt.
La final, folosim o spatulă și încorporăm albușurile bătute spumă tare. Transferăm într-o tavă de 30*40 cm, tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem prăjitura timp de 30 de minute. O lăsăm să se răcească.
Pentru glazură, amestecăm bine zahărul cu zeama de lămâie după care încorporăm și untul topit dar nu fierbinte. Turnăm glazura peste prăjitură.
Savurați cu poftă! Poftă bună!