Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură de casă fragedă și aromată (cu mere și cremă de vanilie) – Se prepară din 3 ouă, 200g făină, 350 ml lapte, 2 mere, 150g zahăr și…
Ingrediente necesare pentru crema de vanilie:
- 1 ou
- 50 g zahăr
- Vanilie după gust
- 15 g amidon de porumb
- 250 ml lapte
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 2 ouă
- 100 g zahăr
- 100 ml lapte cald
- 200 g făină
- Vanilie după gust
- 10 g praf de copt
- 2 mere
Mod de preparare:
Pentru crema de vanilie, spargem oul într-un vas. Adăugăm zahărul, vanilia, amidonul și omogenizăm bine. Treptat încorporăm și laptele, amestecând continuu. Punem vasul pe foc mic până crema se îngroașă. Transferăm crema de vanilie într-un poș.
Pentru aluat, spargem ouăle într-un bol, adăugăm zahărul, vanilia și mixăm până obținem o compoziție spumoasă și deschisă la culoare. Adăugăm laptele, mixăm după care încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt. Adăugăm și bucățelele de mere în aluat și amestecăm bine.
Transferăm aluatul într-o tavă de 18*24 cm tapetată cu hârtie de copt. Uniformizăm și punem crema deasupra cu ajutorul poșului, așa cum se vede în imaginea de mai jos.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute. După ce prăjitura se răcorește, o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!