Rețetă simplă și aromată, pas cu pas, cu imagini – Prăjitură de casă (cu spumă de albușuri și fructe roșii) – Rețetă de colecție, de păstrat în caietul cu rețete deosebite
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 80 g unt rece
- 150 g făină
- 50 g zahăr pudră
- 20 g migdale măcinate sau nucă măcinată
- 12 g zahăr vanilat
- 1 gălbenuș
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 20 g migdale măcinate
- 300 g coacăze roșii
- 20 g amidon
- 40 g zahăr tos
Ingrediente necesare pentru decor:
- 3 albușuri
- 80 g zahăr
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Pentru aluat, cernem făina într-un bol. Adăugăm cubulețele de unt rece, zahărul pudră, migdalele măcinate, zahărul vanilat, un praf de sare și amestecăm cu mâna până obținem un aluat nisipos. Adăugăm gălbenușul și frământăm repede un aluat omogen. Împachetăm aluatul în folie și îl dăm la frigider pentru 1 oră. Ulterior, întindem aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină. Întindem în formă rotundă, la mărimea tăvii (22 cm).
Ungem tava cu unt și transferăm foaia în tavă. Formăm marginile și înțepăm foaia cu furculița. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190 de minute, pentru 5 minute. Reducem temperatura la 160 de grade și mai coacem foaia timp de 8 minute.
Pentru umplutură, amestecăm coacăzele cu amidonul și zahărul.
Presărăm foaia din tavă cu migdale măcinate și punem coacăzele deasupra. Dăm tava înapoi la cuptorul setat la 160 de grade, pentru încă 25-30 de minute.
Pentru stratul superior, începem să mixăm albușurile spumă, împreună cu un praf de sare. Treptat încorporăm și zahărul cald, mixând continuu până obținem o spumă tare și lucioasă.
Transferăm spuma într-un poș cu dui de stea și decorăm prăjitura. Pudrăm cu zahăr pudră, după care dăm tava la cuptorul setat la 100 de grade, pentru 15 minute.
Decorăm cu coacăze.
Savurați cu poftă! Poftă bună!