Prăjitură aromată cu cocos, rom și cacao – Prăjitură de casă cu blat pufos pe bază de chefir
Ingrediente necesare pentru blat:
- 340 g făină
- 180 g zahăr tos
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 plic praf de copt
- 80 g fulgi de cocos
- 500 ml chefir
- 2 ouă
- 8 linguri ulei
- Fulgi de cocos pentru decor
Ingrediente necesare pentru sirop:
- 160 g unt topit
- 2 linguri apă
- 4 linguri esență de rom
- 4 linguri pudră de cacao
- 200 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru blat, punem toate ingredientele uscate într-un bol și amestecăm bine. Adăugăm și ingredientele lichide și omogenizăm. Transferăm compoziția într-o tavă înaltă de 35*24 cm, unsă cu unt și tapetată cu făină. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 30 de minute.
După coacere, facem mici adâncituri în blat, cu o lingură de lemn.
Pentru sirop, amestecăm bine toate ingredientele necesare și stropim blatul.
Decorăm cu fulgi de cocos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!