Prăjitură aromată cu cocos, rom și cacao – Prăjitură de casă cu blat pufos pe bază de chefir

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 340 g făină
  • 180 g zahăr tos
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 80 g fulgi de cocos
  • 500 ml chefir
  • 2 ouă
  • 8 linguri ulei
  • Fulgi de cocos pentru decor

Ingrediente necesare pentru sirop:

  • 160 g unt topit
  • 2 linguri apă
  • 4 linguri esență de rom
  • 4 linguri pudră de cacao
  • 200 g zahăr pudră

Mod de preparare:

Pentru blat, punem toate ingredientele uscate într-un bol și amestecăm bine. Adăugăm și ingredientele lichide și omogenizăm. Transferăm compoziția într-o tavă înaltă de 35*24 cm, unsă cu unt și tapetată cu făină. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 30 de minute.

După coacere, facem mici adâncituri în blat, cu o lingură de lemn.

Pentru sirop, amestecăm bine toate ingredientele necesare și stropim blatul.
Decorăm cu fulgi de cocos.

Savurați cu poftă! Poftă bună!