Ingrediente necesare pentru rulou:
- 2 ouă
- 40 g zahăr
- 40 g făină
Ingrediente necesare pentru blatul de cacao:
- 2 ouă
- 60 g unt
- 60 g zahăr pudră
- 10 g pudră de cacao
- 20 g nucă măcinată
- Jumătate plic praf de copt
- 30 g făină
Ingrediente necesare pentru cremă:
- Jumătate plic praf de budincă
- 200 ml lapte
- 100 g zahăr pudră
- 125 g unt
- 150 g gem
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 1 tabletă ciocolată
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Începem cu rulourile. Mixăm ouăle spumă împreună cu zahărul, după care încorporăm și făina. Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava(35*23 cm) la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 10 minute. După coacere, îndepărtăm hârtia de copt și transferăm blatul pe o altă bucată de hârtie de copt. Rulăm din ambele părți și lăsăm să se răcească.
Pentru blatul cu cacao, mixăm untul spumă împreună cu zahărul. Încorporăm gălbenușurile și făina amestecată cu praful de copt și cu nuca.
La final, folosim o spatulă și încorporăm și albușurile bătute spumă tare împreună cu un praf de sare.
După ce ruloul s-a răcit, derulăm, ungem cu gem și rulăm din nou, din ambele părți. Tăiem în două, pe lungime.
Tăiem rulourile în așa fel încât să încapă în tavă (23*23 cm) după cum se vede în imagine. Între rulouri punem compoziția de blat cu cacao. Acoperim cu folie de aluminiu și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 20 de minute.
Între timp, punem jumătate din lapte la fiert.
Amestecăm laptele rămas cu praful de budincă, turnăm în laptele fierbinte și amestecăm.
Fierbem până se îngroașă.
Mixăm untul spumă împreună cu zahărul, după care încorporăm în budinca rece, lingură cu lingură, mixând până la omogenizare.
Întindem crema astfel obținută pe prăjitură.
Topim ciocolata împreună cu uleiul pe baie de aburi, amestecând până la omogenizare.
Turnăm glazura peste stratul de cremă. Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore, până glazura se întărește.
Savurați cu poftă! Poftă bună!