kiloRețete
marți, octombrie 3, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Prăjitură cu cremă de vanilie, gem, blat de cacao și glazură de ciocolată – Aromată, fragedă și delicioasă

Prăjitură cu cremă de vanilie, gem, blat de cacao și glazură de ciocolată – Aromată, fragedă și delicioasă

Ingrediente necesare pentru rulou:

  • 2 ouă
  • 40 g zahăr
  • 40 g făină

Ingrediente necesare pentru blatul de cacao:

  • 2 ouă
  • 60 g unt
  • 60 g zahăr pudră
  • 10 g pudră de cacao
  • 20 g nucă măcinată
  • Jumătate plic praf de copt
  • 30 g făină

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • Jumătate plic praf de budincă
  • 200 ml lapte
  • 100 g zahăr pudră
  • 125 g unt
  • 150 g gem

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 1 tabletă ciocolată
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare:

Începem cu rulourile. Mixăm ouăle spumă împreună cu zahărul, după care încorporăm și făina. Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Dăm tava(35*23 cm) la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 10 minute. După coacere, îndepărtăm hârtia de copt și transferăm blatul pe o altă bucată de hârtie de copt. Rulăm din ambele părți și lăsăm să se răcească.

Pentru blatul cu cacao, mixăm untul spumă împreună cu zahărul. Încorporăm gălbenușurile și făina amestecată cu praful de copt și cu nuca.

La final, folosim o spatulă și încorporăm și albușurile bătute spumă tare împreună cu un praf de sare.

După ce ruloul s-a răcit, derulăm, ungem cu gem și rulăm din nou, din ambele părți. Tăiem în două, pe lungime.

Tăiem rulourile în așa fel încât să încapă în tavă (23*23 cm) după cum se vede în imagine. Între rulouri punem compoziția de blat cu cacao. Acoperim cu folie de aluminiu și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 20 de minute.

Între timp, punem jumătate din lapte la fiert.

Amestecăm laptele rămas cu praful de budincă, turnăm în laptele fierbinte și amestecăm.

Fierbem până se îngroașă.

Mixăm untul spumă împreună cu zahărul, după care încorporăm în budinca rece, lingură cu lingură, mixând până la omogenizare.

Întindem crema astfel obținută pe prăjitură.

Topim ciocolata împreună cu uleiul pe baie de aburi, amestecând până la omogenizare.

Turnăm glazura peste stratul de cremă. Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore, până glazura se întărește.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Compot de piersici – Rețetă simplă, fără conservanți
Fără categorie

Compot de piersici – Rețetă simplă, fără conservanți

Ardei iuți la borcan – Ardei opăriți pentru iarnă – Încercați rețeta, merită
Fără categorie

Ardei iuți la borcan – Ardei opăriți pentru iarnă – Încercați rețeta, merită

Gem de măceșe – Fin și aromat, fără conservanți – Gem de casă, plin de vitamine
Fără categorie

Gem de măceșe – Fin și aromat, fără conservanți – Gem de casă, plin de vitamine

Castraveți murați – Castraveți pentru iarnă, murați la soare – Crocanți și aromați, merită să încercați rețeta
Fără categorie

Castraveți murați – Castraveți pentru iarnă, murați la soare – Crocanți și aromați, merită să încercați rețeta

Ketchup de casă – Sos gustos, ușor picant – Ketchup din ardei
Fără categorie

Ketchup de casă – Sos gustos, ușor picant – Ketchup din ardei

Pepeni murați – Rețetă pentru iarnă – Pepeni în saramură, fără conservanți
Fără categorie

Pepeni murați – Rețetă pentru iarnă – Pepeni în saramură, fără conservanți

Next Post
Prăjitură cu iaurt, spumă și jeleu de lămâie – Prăjitură ușoară, fragedă și aromată

Prăjitură cu iaurt, spumă și jeleu de lămâie – Prăjitură ușoară, fragedă și aromată

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Prăjitură-Tort cu cremă fină și delicată – Prăjitură de casă cu brânză dulce, ciocolată și afine – Rețetă cu imagini
Fără categorie

Prăjitură-Tort cu cremă fină și delicată – Prăjitură de casă cu brânză dulce, ciocolată și afine – Rețetă cu imagini

Prăjitură de casă moale și pufoasă, delicată și aromată – Prăjitură pe bază de lapte bătut (cu mandarine)
Fără categorie

Prăjitură de casă moale și pufoasă, delicată și aromată – Prăjitură pe bază de lapte bătut (cu mandarine)

Prăjitura Bingo – Rețetă rapidă și delicioasă, fără coacere – Ai nevoie de 1 kg biscuiți, 120g zahăr, 200 ml frișcă lichidă, lapte și…
Fără categorie

Prăjitura Bingo – Rețetă rapidă și delicioasă, fără coacere – Ai nevoie de 1 kg biscuiți, 120g zahăr, 200 ml frișcă lichidă, lapte și…

Rețetă bulgărească, fără oțet – Sos de roșii cu ardei, pentru iarnă, la borcan
Rețete

Rețetă bulgărească, fără oțet – Sos de roșii cu ardei, pentru iarnă, la borcan

Prăjitură pufoasă cu spumă de albușuri și glazură de ciocolată – Se prepară din 300g făină, 4 ouă, 120g unt și…
Fără categorie

Prăjitură pufoasă cu spumă de albușuri și glazură de ciocolată – Se prepară din 300g făină, 4 ouă, 120g unt și…

Ciupercuțe gustoase în aluat cu bere – O rețetă genială, o gustare pe cinste
Feluri principale

Ciupercuțe gustoase în aluat cu bere – O rețetă genială, o gustare pe cinste

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate