Ingrediente necesare
- 3 ouă mari
- 120g ciocolată albă (puteți pune doar 100 g)
- 120g cremă de brânză nesărată (sau 100 g brânză de vaci + 20 g unt)
- o linguriță esență de vanilie (sau de care vă place)
- 1 plic de zahăr vanilat
- un praf de sare
Mod de preparare:
Pentru început, pregătim un vas pe care îl tapetăm cu hârtie de copt și pornim cuptorul la 170 grade Celsius / foc mediu.
Separăm albușurile de gălbenușuri.
Fierbem apa într-un vas, apoi închidem focul. Peste acesta, punem un alt vas în care topim ciocolata, amestecând periodic cu telul…
Între timp, până se topește toată ciocolata, mixăm albușurile cu un praf de sare și zahărul vanilat, până se întăresc…
Peste ciocolata topită adăugăm crema de brânză și amestecăm bine, până la omogenizare. Adăugăm apoi gălbenușurile, unul câte unul, amestecând până se incorporează bine și până obținem o compoziție cremoasă…
Treptat, incorporăm albușurile peste compoziția obținută și amestecăm ușor, până obținem o compoziție omogenă.
Turnăm compoziția în vasul tapetat cu hârtie. Punem vasul cu compoziția într-o tavă, adăugăm apă fierbinte (eu am pus-o pe cea pe care am topit ciocolata) și dăm totul la cuptor, pentru aproximativ 30 minute. După acest timp, închidem cuptorul și mai lăsăm 15-20 minute.
Scoatem prăjitura din cuptor, așteptăm să se răcească (cel puțin 2 ore) și pudrăm cu zahăr.
O putem servi simplă, sau cu topping-ul de fructe preferat…
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Rețetă preluată cu acord expres, de pe blogul Retete a la Miki.