Rețeta este culeasă din revista “Bucătăria de azi” și este una din favoritele Larisei…
Ingrediente necesare
Ingrediente pentru aluat:
- 1 pachet cu margarină
- 1 cub de drojdie
- 1 ou
- 200 ml lapte
- 4 linguri de zahăr
- coaja și zeama de la o lămâie
- 550 g făină
Ingrediente pentru umplutură:
- 300 g zahăr
- 150 ml apă
- esență de rom
- 2 pliculețe cu zahăr vanilat
- 300 g mac
- 1 ou pentru uns
Cum se prepară?
1. Se amestecă toate ingredientele pentru aluat, se frământă un aluat moale și se lasă la odihnit 30 minute, la loc cald.
2. Pentru umplutură, se macină macul. Apa și zahărul se fierb pentru obținerea siropului. Se adaugă macul macinat, esența de rom și zahărul vanilat. Se fierb circa 5 minute, până începe să se îngroașe, apoi se dă la rece.
3. Aluatul se imparte în 4 părți, la fel și umplutura. Se pune făină pe masă, se întinde foaia subțire, se unge cu umplutură pe toată suprafața ei și se rulează…
4. Se așază în tava tapetată cu ulei și făină. La fel se procedează și cu celelalte foi. Se formează 4 suluri și se așează în tavă. Deasupra se unge cu un ou întreg astfel: se unge o dată toată suprafața, apoi se dă la rece 10 minute. Se repetă de 3 ori operațiunea.
5. Se dă la cuptor pentru 45 minute, la foc potrivit.
P.S.: Dacă umplutura iese prea groasă după răcire, mai adăugați puțin lapte…
Savurați cu drag! Poftă bună!
Rețetă preluată cu acord expres, de pe blogul 3SistersCooking