Ingrediente necesare:

  • 300 g făină
  • 50 ml ulei
  • 100 ml apă rece
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • 200 g cașcaval afumat, ras
  • Ulei amestecat cu usturoi pisat

Mod de preparare:

Cernem făina într-un bol mai mare. Adăugăm praful de copt și sarea și amestecăm. Adăugăm uleiul, apa și frământăm un aluat omogen.

Rupem bucăți mai mici din aluat și formăm plăcintele. Presărăm peste ele cașcaval ras, împachetăm cașcavalul în aluat și întindem iar, sub formă de plăcinte.

Le prăjim într-o tigaie încinsă ( uscată ), până se rumenesc frumos pe ambele părți. Imediat după coacere, le ungem cu amestecul de ulei și usturoi.

Savurați cu poftă! Poftă bună!