Rețetă cu imagini, pas cu pas – Lipii turcești – Lavas – Rețetă turcească, din Kusadasi – Rețetă simplă și ușoară, cu puține ingrediente – Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de…
Ingrediente necesare:
- 520 g făină
- 200 ml lapte (la temperatura camerei)
- 50 ml apă (la temperatura camerei)
- 25 ml ulei de măsline
- Jumătate cub drojdie
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță zahăr
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol și facem o adâncitură la mijloc unde sfărâmăm drojdia. Pe margini adăugăm sarea și zahărul.
Adăugăm apa la mijloc și începem să amestecăm ușor.
Adăugăm și laptele treptat, frământând aluatul până la omogenizare și încorporând și uleiul de măsline.
După 10 minute de frământat, punem aluatul în bol, acoperim și lăsăm la dospit, la loc cald, timp de 1 oră.
După dospire, rupem bucăți din aluat și formăm biluțe pe care le acoperim să nu se usuce.
Întindem prima bilă pe suprafața de lucru presărată cu făină, la o grosime de 4 mm.
Încingem o tigaie uscată și punem prima lipie. După 40-50 secunde, întoarcem lipia pe cealaltă parte și o mai lăsăm încă 40-50 secunde.
Scoatem lipia pe o farfurie și o ungem imediat cu apă. Procedăm la fel cu aluatul rămas, ungând lipiile cu apă și suprapunându-le.
La final, le acoperim cu un prosop curat de bucătărie și le lăsăm deoparte pentru 30 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!