Ingrediente:

  • 400 gr gnocchi
  •  1 legatura de busuioc
  • 100 ml lapte
  • 150 g mascarpone
  • 2 oua plus un gălbenuș
  • Sare si piper
  • 200 g roșii cherry
  • 40 g cascaval sau brânză Gouda razuite
Preparare
Gnocchi se pun in apă și se gătesc conform instrucțiunilor de pe pachet. Se lasă apoi la scurs si se pun într-un vas Jena sau un vas de ceramică pentru cuptor.
Se toacă busuiocul . Puneți deoparte câteva frunze. Intr-un blender sau un robot de bucătărie se amestecă laptele, mascarpone și gălbenușurile. Se sărează, piperează apoi se adaugă peste gnocchi. Roșiile se taie felii și se așează și ele in vas peste celelalte ingrediente puse deja. Deasupra puneți parmezanul sau brânză Gouda răzuite. Dați la cuptor la 210 grade sau 190 grade cu ventilatie pentru cca 15 minute.
Tocați mărunt frunzele de busuioc puse deoparte și puneți-le peste crusta gratinată.
Poftă bună!