Ciuperci champignon în sos de smântână, cu usturoi și cimbru – Moi, suculente și delicate

Ingrediente:

  • 200 g ciuperci champignon
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • 1-2 crenguțe de cimbru
  • 1 pahar de smântână pentru gătit
  • sare, după gust
  • piper negru (măcinat), după gust
  • 70g cașcaval tare

Mod de preparare:

Încălziți ușor smântâna pentru gătit, apoi adăugați usturoiul tocat și crenguțele de cimbru. Fierbeți aproximativ 5 minute, amestecând în permanență pentru a evita fierberea rapidă…

Spălați ciupercile și uscați-le cu un prosop de hârtie. Puneți-le în tavă, apoi puneți sare, piper, adăugați bucățile de unt și turnați deasupra ulei de măsline.

Turnați ciupercile în sos și coaceți-le la 180 de grade, aproximativ jumătate de oră. Scoateți tava, presărați cașcaval deasupra și gătiți încă 5 minute. Dacă nu doriți cașcaval, puteți să nu-l adăugați, oricum va fi gustos…

Serviți la masă ca fel principal sau ca și garnitură pentru friptură.

Poftă bună!