Ingrediente necesare:
- 1 salată mare
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 1 bucățică de rădăcină de țelină
- 3 cartofi
- 2 linguri zarzavat de ciorbe
- 2 linguri orez
- 2-3 linguri ulei
- borș, după gust
- sare, după gust
- câteva fire de pătrunjel sau leuștean
Mod de preparare:
Începem prin a curăța și spăla legumele.
Lăsăm salata la scurs, tăiem cartofii în cuburi mai mari, tăiem ardeiul și morcovul în cubulețe, dăm țelina pe răzătoarea mare.
Într-o oală cu ulei încins, adăugăm toate legumele în afară de salată și 1-2 linguri de apă. Înăbușim timp de 2-3 minute, apoi stingem cu aproximativ 2 L de apă fierbinte.
Amestecăm și lăsăm să fiarbă la foc mediu până legumele sunt pe jumătate fierte. După aceea, punem zarzavatul pentru ciorbe, orezul spălat și amestecăm.
După ce orezul se înmoaie adăugăm salata tăiată și borșul pe care îl dăm înainte în 1-2 clocote.
Potrivim ciorba de sare și mai fierbem timp de 7-8 minute, la foc domol.
Când ciorbița este gata, oprim focul și presărăm deasupra leușteanul sau pătrunjelul tocat mărunt.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!