Caserolă din cartofi rași, la cuptor – Mâncărică rumenă, apetisantă, cu crustă crocantă

O mâncărică apetisantă, cu crustă crocantă, care se prepară extrem de simplu!

Ingrediente necesare:

1 kg cartofi curățați
3 ouă
1 ceapă
2 căței usturoi
1 linguriță sare
piper, după gust
2 linguri amidon
40 ml ulei

Mod de preparare:

Radem cartofii pe răzătoarea mare, apoi ceapa pe răzătoarea mică.

Amestecăm cartofii cu ceapa, adăugăm și ouăle bătute un pic, usturoiul pisat, sarea, piperul și amestecăm.

Punem și amidonul și mai amestecăm o dată foarte bine.

Ungem o tavă termorezistentă cu jumătate din cantitatea de ulei, turnăm amestecul de cartofi în tavă, nivelăm. Punem și cantitatea rămasă de ulei, cu o pensulă.

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius.

Băgăm tava la cuptor, pentru 50-60 minute.

Servim cartofii calzi sau reci, alături de carne și/sau sosul preferat!

Poftă bună!