Rețetă rapidă și gustoasă, pas cu pas, în imagini – Caserolă cu orez, mozzarella, șuncă și parmezan

Ingrediente necesare:

  • 2 căni orez
  • 100 g mozzarella rasă
  • 100 g șuncă
  • 1 morcov
  • 2 linguri pătrunjel verde tocat mărunt
  • 2 ouă
  • 200 ml lapte
  • 150 g cremă de brânză
  • 200 h parmezan ras, aproximativ
  • Sare și piper

Pentru a măsura orezul, am folosit o cană de 250 ml.

Mod de preparare:

Fierbem orezul ca de obicei. Batem ouăle împreună cu laptele.

Într-un bol, amestecăm orezul fiert cu mozzarella rasă, cu șunca tocată, cu morcovul ras, cu pătrunjelul și cu amestecul de ou și lapte.

Adăugăm și brânza, jumătate din cantitatea de parmezan, sare, piper și amestecăm bine.

Ungem cu unt o tavă și transferăm compoziția în ea.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius timp de 30 de minute. Spre final, presărăm parmezanul rămas.

Savurați cu poftă! Poftă bună!