Ingrediente:
- 4 vinete
- 5 linguri de semințe de susan
- 100 ml iaurt turcesc
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri suc de lămâie
- 1/2 linguriță coriandru
- 4 linguri ulei
- sare, piper
Mod de preparare:
1. Spălăm legumele. Înțepăm vinetele în câteva locuri, folosind o furculiță. Le înfășurăm în folie de aluminiu, apoi le așezăm pe o tavă de copt. Punem vinetele în cuptor, la temperatura de 180 grade Celsius, timp de 30 minute.
2. Prăjim semințele de susan, într-o tigaie uscată, până când se rumenesc frumos. Le așezăm apoi în paharul blender-ului. Adăugăm 2 linguri de ulei de măsline și mixăm până la omogenizare. La final, trebuie să obținem un fel de pastă. Dacă doriți, puteți să înlocuiți semințele de susan cu miez de nucă sau alune.
3. Lăsăm vinetele la răcit, apoi le curățăm pulpa cu ajutorul unei linguri.
4. Amestecăm, folosind un blender, pulpa de vinete cu iaurtul, usturoiul, pasta de susan, uleiul de măsline și sucul de lămâie. Amestecăm bine bine, până la omogenizare…
5. Așezăm compoziția pe un platou. Decorăm cu verdeață și puțin ulei de măsline…
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!