Aripioare de pui la tigaie, cu bere – Aveți nevoie de 500g aripioare de pui, 150 ml bere și condimente
Ingrediente necesare:
- 500 g aripioare de pui
- 1 linguriță cu vârf bicarbonat de sodiu
- 1 lingură ulei
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- Boia de ardei iute după gust – opțional
- Jumătate linguriță sare
- 150 ml bere
Mod de preparare:
Îndepărtăm vârfurile aripioarelor, le divizăm în jumătăți de-a lungul articulației și le punem pe o farfurie. Le presărăm cu bicarbonat și amestecăm bine cu mâna. Le spălăm bine, sub jet de apă rece și le uscăm cu prosoape de hârtie.
Notă: spălăm aripioarele cu bicarbonat pentru igienă și pentru că, astfel, ele se vor acoperi cu o crustă mai crocantă în timpul prăjirii.
Încingem uleiul într-o tigaie și punem aripioarele în tigaie, într-un singur strat. Le prăjim până capătă o culoare aurie pe toate părțile. Le întoarcem de câteva ori, de pe o parte pe alta, ca să nu-și elibereze tot sucul în tigaie ci să rămână în interiorul lor.
După ce aripioarele devin aurii, adăugăm boiaua, sarea și berea în tigaie. Înăbușim aripioarele până berea se evaporă complet, întorcând-le periodic ca să se gătească uniform.
Savurați cu poftă! Poftă bună!