Rețetă – Cea mai fină și mai aromată budincă cu brânză de vaci și griș

Rețetă – Cea mai fină și mai aromată budincă cu brânză de vaci și griș – Pentru a o pregăti, aveți nnevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 1 kg brânză de vaci
  • 250 g griș
  • 8 linguri smântână
  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 6 linguri unt topit
  • vanilie
  • stafide
  • pesmeți
  • unt

Mod de preparare:

1. Pentru început, mărunțim brânza de vaci cu ajutorul unui blender. După ce am obținut o cremă fină, adăugăm ouăle și amestecăm foarte bine.

2. Turnăm amestecul obținut într-un bol. Adăugăm restul ingredientelor menționate mai sus și amestecăm cu ajutorul unui mixer. În final trebuie să obținem un aluat moale și omogen.

3. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, pe urmă coacem la temperatura de 180 de grade timp de 40 de minute. Testăm cu ajutorul unei scobitori dacă budinca este gata. La final, decorăm cu zahăr pudră sau ciocolată.

Poftă bună!

Încearcă și… Tartă fără făină și fără zahăr, din brânză dulce și stafide

Budincă delicioasă și sănătoasă – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

  • 600 g brânză de vaci
  • 8 linguri lapte
  • 8 linguri stafide
  • 2 ouă
  • 8 lingurițe griș
  • 8 lingurițe de unt
  • sare, zahăr, smântână

Mod de preparare:

1. Pentru început, tăiem stafidele mărunt. Le amestecăm cu apă și le punem la fiert la foc mic.

2. Când au început să fiarbă, le luam de pe foc și le scurgem de apă. Lăsăm stafidele la răcit.

3. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm zahăr, laptele, grișul și amestecăm foarte bine.

4. Adăugăm brânza și stafidele pregătite anterior, pe urmă amestecăm.

5. Topim untul pe baie de aburi. Tapetăm o tavă de copt cu jumătate din cantitatea de unt. Adăugăm compoziția de brânză și stafide, iar pe deasupra adăugăm uniform untul topit.

6. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.

Poftă bună!