Prăjitură turnată cu brânză și cireșe – ușor de făcut, pe placul tuturor!

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 24 linguri făină
  • 18 linguri zahăr
  • 4 ouă
  • 18 linguri lapte
  • 18 linguri ulei
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente necesare pentru umplutura de brânză:

  • 3 ouă
  • 1 kg brânză de vaci
  • 2 linguri griș
  • 200 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • Coaja rasă de la 1 lămâie

Ingrediente necesare pentru umplutura de cireșe:

  • 4 linguri zahăr
  • 700 g cireșe fără sâmburi
  • 2 linguri mari amidon

Mod de preparare:

Începem cu blatul: cele 4 ouă se bat împreună cu uleiul, zahărul vanilat și zahărul, apoi se adaugă și făina amestecată cu laptele și praful de copt.

Pentru umplutura de brânză, batem ouăle împreună cu zahărul și zahărul vanilat, apoi adăugăm și brânza, grișul și coaja rasă de lămâie și amestecăm foarte bine.

Pentru umplutura de cireșe, punem fructele într-o cratiță, împreună cu zahărul și cu amidonul. Punem cratița pe foc mic și amestecăm continuu până obținem o consistență ca de budincă.

Tapetăm o tavă de 35*25 cm cu hârtie de copt, turnăm în ea jumătate din compoziția pentru blat și nivelăm. Dăm tava la cuptorul preîncălzit pentru 15 minute.

După cele 15 minute, scoatem tava din cuptor și peste blatul semicopt întindem un strat uniform de umplutură de cireșe, peste care întindem un strat uniform de umplutură de brânză. Apoi, turnăm cantitatea rămasă de aluat. dăm tava înapoi la cuptor și coacem prăjitura timp de 40-45 de minute, aproximativ, sau până trece testul cu scobitoarea.

Lăsăm prăjitura să se răcească, o pudrăm cu zahăr și o porționăm. Să o savurați cu poftă! Poftă bună!

Rețeta aparține dnei. Cristina Brejan și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal.