Ingrediente:
- 700 g vișine
- 300 g unt
- 200 g zahăr
- 10 g zahăr vanilat
- 4 ouă
- 300 g făină
- 1 lingură praf de copt
- 50 ml lichior
- 200 ciocolată neagră
- 200 ml smântână
- 20 g ulei de cocos
Mod de preparare:
1. Puteți folosi vișine proaspete sau conservate. Împortant este să nu aibă sâmburi și să fie cât mai uscate.
2. Cu ajutorul unui mixer, batem untul, adăugăm zahărul ouăle unul câte unul. La final, adăugăm 50 ml de lichior și amestecăm.
3. Într-un bol separat, amestecăm făina cu praful de copt. Adăugăm compoziția de unt pregătită anterior și amestecăm până la omogenizare.
4. Adăugăm vișinele și amestecăm foarte bine.
5. Acoperim o tavă cu hârtie de copt și o tapetăm cu ulei. Turnăm aluatul obținut în tavă și coacem la temperatura de 180 de grade timp de 30 de minute.
6. Într-un vas, adăugăm bucățele de ciocolată, 200 ml de smântână și uleiul de cocos. Amestecăm și punem la încălzit pe baie de aburi. Mixăm până obținem o glazură fină și omogenă.
7. După ce s-a copt, scoatem tarta din cuptor și o lăsăm la răcit. Îndepărtăm hârtia de copt și tapetăm cu glazura de ciocolată pregătită anterior.
Să aveți poftă!
Discussion about this post