kiloRețete
sâmbătă, august 13, 2022
kiloRețete
No Result
View All Result

Prăjitura Albinița – Rețeta clasică, cu foi cu miere – O bunătate de rețetă

Prăjitura Albinița – Rețeta clasică, cu foi cu miere – O bunătate de rețetă

Ingrediente necesare pentru foi:

  • 1 ou mare
  • 550 g făină
  • 150 g zahăr
  • 60 g unt
  • 3 linguri lapte
  • 3 linguri miere de albine
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 150 g griș
  • 270 g zahăr
  • 600 ml lapte
  • 250 g unt cu 85% grăsime
  • Coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • Gem acrișor

Mod de preparare:

Începem cu foile: într-un vas termorezistent, amestecăm zahărul, oul, mierea, untul, bicarbonatul și laptele, apoi punem vasul pe bain-marie. Amestecăm continuu până compoziția capătă consistența unei smântâni. După aceea, luăm vasul de pe bain-marie, și adăugăm treptat făina. Amestecăm, apoi transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină.

Împărțim aluatul în 4 părți egale și coacem 4 foi pe dosul unei tăvi unse cu unt și presărate cu făină.

Înțepăm fiecare foaie din loc în loc, pentru a nu se umfla și coacem timp de 5-6 minute și nu mai mult, deoarece se ard repede.

Pentru a desprinde mai ușor foile de pe dosul tăvii, trecem lama unui cuțit pe sub fiecare.

Pentru cremă, punem laptele la fiert împreună cu vanilia, coaja de lămâie și zahărul. Adăugăm și grișul, în ploaie, amestecând continuu cu un tel, apoi fierbem până obținem o cremă groasă. Lăsăm crema astfel obținută să se răcească.

După ce crema s-a răcit, într-un alt bol batem spumă untul și adăugăm câte o lingură de cremă, apoi la final zeama de lămâie.

Așezăm prima foaie pe platou, întindem peste ea jumătate din cantitatea de cremă, apoi așezăm a doua foaie peste care întindem un strat uniform de gem acrișor. Acoperim stratul de gem cu a treia foaie, peste care întindem uniform cantitatea rămasă de cremă și așezăm și ultima foaie.

Lăsăm prăjitura la rece peste noapte sau cel puțin pentru câteva ore, după care o pudrăm cu zahăr și o porționăm.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!

Rețeta aparține dnei. Cristina Brejan și a fost preluată cu acord expres, de peblogul personal.

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Prăjitura Tosca – Prăjitură cu blat pufos de mac și cocos, cremă de vanilie, biscuiți însiropați și glazură de ciocolată
Dulciuri și prăjituri

Prăjitura Tosca – Prăjitură cu blat pufos de mac și cocos, cremă de vanilie, biscuiți însiropați și glazură de ciocolată

Prăjitură de casă cu mere – Prăjitură cu aluat fraged și umplutură aromată de mere
Dulciuri și prăjituri

Prăjitură de casă cu mere – Prăjitură cu aluat fraged și umplutură aromată de mere

Prăjitură franțuzească – Prăjitură fină cu foi de cacao, cremă de vanilie, cremă de cocos și glazură de ciocolată
Dulciuri și prăjituri

Prăjitură franțuzească – Prăjitură fină cu foi de cacao, cremă de vanilie, cremă de cocos și glazură de ciocolată

Prăjitură de casă cu brânză dulce și bezea – Prăjitură simplă și delicioasă
Dulciuri și prăjituri

Prăjitură de casă cu brânză dulce și bezea – Prăjitură simplă și delicioasă

Prăjitură turnată cu brânză dulce și cireșe – O rețetă ușor de făcut, pe gustul tuturor
Dulciuri și prăjituri

Prăjitură turnată cu brânză dulce și cireșe – O rețetă ușor de făcut, pe gustul tuturor

Prăjitură pufoasă de casă, cu brânză dulce și stafide – Rețetă ușoară, gata în 30 minute
Dulciuri și prăjituri

Prăjitură pufoasă de casă, cu brânză dulce și stafide – Rețetă ușoară, gata în 30 minute

Next Post
Prăjitură pufoasă de casă, cu brânză dulce și stafide – Rețetă ușoară, gata în 30 minute

Prăjitură pufoasă de casă, cu brânză dulce și stafide - Rețetă ușoară, gata în 30 minute

Discussion about this post

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Prăjitură de casă moale și pufoasă – Prăjitura Raffaello – Rețetă fără coacere, cu imagini
Fără categorie

Prăjitură de casă moale și pufoasă – Prăjitura Raffaello – Rețetă fără coacere, cu imagini

Gogonele murate (pentru iarnă) – Gogonele la borcan, în saramură, gustoase și savuroase
Fără categorie

Gogonele murate (pentru iarnă) – Gogonele la borcan, în saramură, gustoase și savuroase

Plăcintă italiană cu mere – Rețetă italiană, foarte ușor de făcut și foarte delicioasă, foarte delicată
Rețete

Plăcintă italiană cu mere – Rețetă italiană, foarte ușor de făcut și foarte delicioasă, foarte delicată

Prăjitură cu mere simplă și gustoasă – Rețetă foarte bună și când ții post
Aperitive

Prăjitură cu mere simplă și gustoasă – Rețetă foarte bună și când ții post

Sărățele de casă cu cașcaval – Se prepară din 300g făină, 100 g unt, 50g cașcaval ras, 4 linguri smântână, 2 lingurițe praf de copt și…
Fără categorie

Sărățele de casă cu cașcaval – Se prepară din 300g făină, 100 g unt, 50g cașcaval ras, 4 linguri smântână, 2 lingurițe praf de copt și…

Rețetă de la fratele meu, bucătar șef – Cea mai gustoasă salată orientală
Rețete

Rețetă de la fratele meu, bucătar șef – Cea mai gustoasă salată orientală

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate