Chec apetisant și delicios pe bază de smântână – Chec “Zebră” de casă – Pentru a pregăti acest chec savuros, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 500 g făină
- 6 ouă
- 400 g smântână
- 200 g unt
- 400 g zahăr
- 4 linguri pudră de cacao
- 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
- sare, vanilie
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle.
Adăugăm zahărul și amestecăm până obținem o spumă tare și omogenă.
2. Adăugăm untul topit pe baie de aburi, sarea și smântâna. Amestecăm bine până la omogenizare.
3. Adăugăm vanilie și bicabonatul de sodiu. Treptat, adăugăm făina cernută și amestecăm până obținem un aluat moale și omogen.
4. Împărțim aluatul obținut în 2 părți egale. În una dintre ele, adăugăm pudra de cacao.
5. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, adăugăm 2 linguri de aluat cu vanilie. Pe deasupra, adăugăm 2 linguri de aluat cu pudră de cacao. Procedăm la fel până terminam toate ingredientele.
6. Cu ajutorul unei scobitori, facem un model. Coacem checul la temperatura de 170 de grade, timp de 45 de minute.
Poftă bună!
Discussion about this post