Iarna, imi place sa ma bucur de gustul delicios al rosiilor cherry. De aceea, in fiecare vara imi pregatesc cateva borcane. Folosesc aceeasi reteta de ani de zile, pentur ca este simpla si rapida. Iti recomand sa o incerci si tu…

Ingrediente:

  • Rosii cherry
  • Usturoi

In plus:

  • 1.5 litri apa
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura sare
  • 9 linguri otet

Mod de preparare:

Spalam bine rosiile cherry, apoi le punem in borcane. In fiecare borcan adaugam cate 3-4 felii de usturoi curatat. 

Pregatim infuzia. Punem intr-o oala, la fiert, apa, otetul, sarea si zaharul. Dupa ce fierbe, o luam de pe foc si o lasam sa se raceasca. Gatim infuzia in functie de numarul de borcane de rosii cherry pe care le avem.

Turnam infuzia rece in borcanele cu rosii.

Infiletam bine capacele si ne asiguram ca borcanele nu curg. Sterilizam apoi borcanele.

Punem pe fundul unei oale cateva carpe de bucatarie. Adaugam borcanele cu rosii cherry in oala si turnam apa cat sa acopere 3/4 din inaltimea borcanelor.

Punem oala pe aragaz. Dupa ce apa incepe sa fiarba, mai lasam oala pe foc aproximativ 10 minute. Scoatem apoi borcanele din oala si le asezam pe un prosop de bucatarie cu gura in jos.

Le acoperim cu o patura sau un prosop gros si le lasam sa se raceasca. Dupa ce s-au racit complet, le depozitam intr-un loc intunecat si rece, de preferat in pivnita sau in camara.

Folosind aceata reteta simpla si rapida vei reusi sa-ti pregatesti singura borcanele de rosii cherry pentru iarna.

Pofta buna si spor la gatit!