Ti-ai invitat prietenii la masa, dar nu stii cu ce prajitura sa-i servesti? Incearca prajitura cu nuca si gem. Este atat de apetisanta, incat toti musafirii vor dori sa o guste…
Ingrediente pentru blat:
- 500 gr faina de grau, 250 gr unt
- 20 gr drojdie, 200 ml lapte
- 3 linguri zahar, 1 ou
- 2 galbenusuri
Ingrediente pentru umplutura:
- 250 gr zahar
- 250 gr nuci macinate, 1 plic zahar vanilat
- Gemul preferat
Ingrediente pentru topping:
- 100 gr ciocolata
- 3 linguri apa fierbinte
- 150 gr zahar
Mod de preparare:
Marunteste drojdia si pune-o intr-un bol. Toarna peste ea 50 ml de lapte caldut si adauga 1 lingura de zahar. Amesteca bine pentru a se dizolva. Lasa drojdia deoparte 10 minute pentru a creste.
Cerne faina intr-un bol adanc. Adauga drojdia crescuta, untul, oul, galbenusul, restul de zahar si restul de lapte. Framanta aluatul si imparte-l in 4. Intinde fiecare bucata de aluat astfe incat sa incapa intr-o tava dreptunghiulara (20 x 30 cm).
Pentru a prepara umplutura, amesteca nucile cu cele 2 tipuri de zahar.
Asaza o hartie de copt pe fundul tavii. Adauga primul aluat in tava. Intinde un strat de gem peste aluat si presara deasupra o treime din umplutura. Adauga al doilea aluat, un strat de gem si jumatate din umplutura ramasa.
Acopera cu al treilea aluat. Unge-l cu gem si toarna deasupra restul de umplutura. La final adauga ultimul blat. Lasa prajitura deoparte pentru cel putin o ora, apoi bag-o in cuptor si coace-o la 175 grade pana capata o culoare aurie.
Rupe ciocolata in bucati si toarna peste ea cele 3 linguri de apa fierbinte si 150 gr zahar. Amesteca bine. Dupa ce prajitura s-a copt, scoate-o din cupor si toarna deasupra topping-ul de ciocoalta.
Lasa prajitura sa se raceasca, apoi taie-o in felii mici si serveste-o impreuna cu cei dragi.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post