Dacă ai o jumătate de varză, prânzul este garantat – Rețetă cât se poate de gustoasă – Pentru a pregăti și voi această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare
- 250 g fulgi de ovăz
- 700 g varză
- 2 cepe
- sare
- 4 ouă
- 12 linguri făină
- mărar
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
1. Pentru început, punem fulgii de ovăz la hidratat. Punem apă la fiert. Când a început să clocotească, turnăm apa peste fulgii de ovăz, acoperim cu un capac și îi lăsăm 15 minute.
2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem legumele cât mai mărunt.
3. Într-un bol, adăugăm legumele tăiate mărunt. Amestecăm bine, pe urmă adăugăm ouăle, fulgii de ovăz și făina. Amestecăm bine până la omogenizare, pe urmă condimentăm cu sare și piper.
4. Din aluatul pregătit anterior, formăm chifteluțe, pe care le prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei. Gătim câteva minute, pe ambele părți, până se rumenesc frumos. La final, decorăm cu verdeață.
Poftă bună!
Discussion about this post