Cartofi copți în lapte – Cei mai gustoși și cei mai fini cartofi pe care i-am gustat

Cartofi copți în lapte – Cei mai gustoși și cei mai fini cartofi pe care i-am gustat – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 600 g cartofi
  • 30 g unt
  • 150 ml lapte
  • 2 căței de usturoi
  • 2 crenguțe de rozmarin
  • 1/2 linguriță condimente cartofi
  • 60 g ceapă
  • 300 g ciuperci
  • 1/2 linguriță sare
  • 30 ml ulei
  • 2 linguri smântână

Mod de preparare:

1. Pentru început, spălăm cartofii.

2. Într-o formă de copt tapetată cu unt, așezăm cartofii. Adăugăm crenguțele de rozmarin și laptele.

3. Condimentăm bine și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 60 de minute.

4. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem ceapa mărunt. Procedăm la fel și cu ciupercile. Le prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei. Adăugăm untul și amestecăm foarte bine. La final, adăugă smântâna și gătim la foc mic până când garnitura este gata.

Să îi savurați cu poftă! Poftă bună!

Încearcă și… Cartofi Carbonara la cuptor – Rețeta pe care nu o mai schimbi

O bunătate gata în 30 minute – Pentru a pregăti această bunătate din cartofi, ai nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapă
  • 100 g cașcaval
  • 50 g bacon
  • 1 lingură unt
  • 150 g carne de curcan
  • 300 ml smântână
  • 1 ou
  • pătrunjel
  • sare, piper

Mod de preparare:

1. Pentru început, curățăm cartofii. Îi tăiem rondele și îi așezăm într-o oală cu apă clocotită. Îi fierbem, la foc mic, timp de 10 minute, pe urmă îi așezăm pe un platou.

2. Într-un bol separat, turnăm smântâna. Adăugăm oul și cașcavalul dat prin răzătoare. Amestecăm bine până la omogenizare.

3. Într-o tigaie încinsă cu ulei, adăugăm ceapa tăiată mărunt. Adăugăm carnea tăiată cubulețe și gătim la foc mic, timp de 5-10 minute.

4. Într-o tigaie separată, prăjim la foc mic baconul.

5. Într-o tavă de copt, așezăm un strat de cartofi. Pe deasupra, adăugăm amestecul de smântână. La final, adăugăm carnea prăjită și baconul. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 15 minute.

Savurați cu poftă – Poftă bună!