Ingrediente necesare pentru această rețetă:

  • 400 grame fasole
  • cârnăciori (am folosit cârnați Maestro Caroli groși)
  • 3-4 căței de usturoi
  • 2 cepe
  • 2-3 linguri de ulei
  • 2 linguri pastă de ardei
  • sare și piper

Cum se prepară?

Pentru început, punem fasolea la înmuiat de seara până a doua zi…
A doua zi, scurgem apa și punem fasolea la fiert. După ce începe să fiarbă, o lăsăm 20 minute și schimbăm apa…

Facem acest lucru de 2 ori. După ce fasolea e fiartă, scurgem apa, dar nu toată, și începem să o mărunțim. Folosim un blender sau o frecăm cu un tel sau cu o lingură…
Strecurăm fasolea frecată bine, pentru a obține o pastă fină și pentru a nu rămâne coji.

Puteți dilua suplimentar pasta de fasole obtinuță cu puțină zeamă… Potriviți consistența după bunul plac…
În continuare, adăugăm sare, piper și 4 căței de usturoi zdrobiți prin presă…

Cum se prepară ceapa călită cu pastă de ardei?

Curățăm bine ceapa și o tăiem solzișori. O punem la călit în ulei, cu un praf de sare. Când este aproape gata, adăugam cele 2 linguri de pastă de ardei și mai lăsăm la călit câteva minute…

Servim fasolea cu ceapă călită și cârnăciori.

Este delicioasă, cu greu te poți opri la prima porție!
Să o savurați cu poftă! Poftă mare!

Rețeta aparține dnei. Liliana Toma și a fost preluată cu acord, de pe blogul personal Cu Lili În Bucătărie