Cei mai aerați, fragezi și gustoși biscuiţi sunt cei preparaţi pe bază de bere! Este o reţetă extrem de simplă şi pe care oricine o poate prepara… Merită să-i încercaţi! Sigur nu o să vă pară rău…

INGREDIENTELE NECESARE:

– 500 grame unt (sau margarină);

– 4 pahare făină (600 g);

– 1 pahar bere (250 ml);

– 1 ou;

– zahăr.

CUM SE PREPARĂ?

1. Se amestecă margarina moale cu 3 pahare de făină (450 grame).

2. Se toarnă apoi berea și se încorpează făina rămasă.

3. Aluatul se frământă.

4. Aluatul apoi se împarte în 3 părți și se lasă la frigider pentru câteva ore, iar la congelator timp de oră.

5. Se întinde o foaie de aluat cu o grosime de cel puțin 0,5 cm.

6. Biscuiţii se taie cu forme speciale sau romburi cu ajutorul unui cuțit.

7. Oul se bate.

8. Se aşează biscuiții pe tavă, se ung cu ou şi se presară cu zahăr. Dacă nu vreţi să fie dulci, atunci se pot presăra cu susan, sare sau semințe.

9. Pentru a se rumeni biscuiţii se coc în cuptorul preîncălzit până la 200 de grade Сelsius, timp de 15-20 de minute.

Poftă bună!