Supă de pui cu tăieței și ciuperci
Ingrediente:
- 100 g ciuperci
- 2 cepe
- 1 morcov
- 2 pulpe de pui
- tăieței
- sare, ulei
Mod de preparare:
1. Pentru supă, punem la fiert pulpele de pui, o ceapă și morcovul.
2. Ciupercile și ceapa rămasă, le tăiem mărunt. Pe urmă, le prăjim puțin într-o tigaie cu ulei încins până se rumenesc frumos.
3. Adăugăm în supă amestecul de ciuperci și ceapă. Amestecăm și fierbem la foc mic.
4. După 20-30 de minute, adăugăm tăiețeii și verdeața tocată mărunt. Fierbem 20 de min la foc min, condimentăm cu sare și piper, pe urmă se poate servi.
Ciorbă de pui cu legume
Ingrediente:
- 1 kg carne de pui
- 2 cartofi
- 1 morcov
- 200 ml smântână
- verdeață
- sare, piper
Mod de preparare:
1. Pentru început, punem carnea de pui la fiert. Când este gata, o scoatem din oală și o lăsăm la răcit.
2. Strecurăm zeama obținută. Carnea de pui o tăiem mărunt.
3. Într-o oală curată, adăugăm zeama pregătită anterior, carnea de pui, 1 morcov, 2 cartofi și fierbem la foc mic.
4. Adăugăm verdeață tocată mărunt și fierbem la foc mic 30 de minute.
5. Într-un bol separat, turnăm 200 ml de smântână. Adăugăm puțin câte puțin, un polonic de supă și amestecăm energic. Adăugăm supă cât să diluam smântâna în totalitate. Procedăm astfel pentru a nu tăia smântâna.
6. Adăugăm amestecul obținut în supă și mai fierbem 10-15 minute. La final, condimentăm cu sare și piper.
Supă de pui cu tăieței și legume
Ingrediente:
- 2 pulpe de pui
- tăieței
- 1 ceapă
- 2-3 frunze de dafin
- 1 morcov
- 2 cartofi
- pătrunjel
- sare, piper
Mod de preparare:
1. Într-o oală, adăugăm pulpele de pui, frunzele de dafin și ceapa. Umplem oala cu apa și o punem la fiert la foc mic.
2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem mărunt morcovul, cartofii și pătrunjelul, pe urmă le adăugăm în supă. Acoperim cu un capac și fierbem 20-30 de minute.
3. Condimentăm cu sare și piper, adăugăm 2-3 linguri de ulei și tăiețeii. Fierbem câteva minute fără să amestecăm. După acest interval de timp, supa este gata.
Supă de găluște
Ingrediente:
- găluște
- carne de pui
- 1 ceapă
- sare
Mod de preparare:
1. Pentru început, pregătim găluștele.
2. Într-o oală, punem la fiert carnea de pui.
3. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem mărunt ceapa, pe urmă o prăjim puțin într-o tigaie încinsă cu ulei.
4. Adăugăm ceapa în supă, condimentăm, adăugăm verdeață și fierbem încă 20 de minute.
5.La final, adăugăm găluștele și fierbem până încep să iasă la suprafață.
Supă de pui și fasole
Ingrediente:
- 500 g fasole
- 4 cartofi
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- piper negru
- carnea de pui
- 50 ml smântână
- ulei
- sare, piper
Mod de preparare:
1. Pentru început, punem fasolea la fiert la foc mic.
2. Cartofii îi tăiem cubulețe. La fel procedăm și cu morcovul. Ardeiul gras se curăță de semințe și se taie fâșii. Ceapă se taie mărunt.
3. Când fasolea a început să fiarbă, le scoatem din apă și le adăugăm într-o oală curată.
4. Adăugăm legumele tăiate, apă cât să acopere toate ingredientele și punem la fiert la foc mic.
5. Când a început să fiarbă, adăugăm verdeață și luam de pe foc.
Să aveți pofță!
Discussion about this post