Se prepară rapid și este cu adevărat delicios – Cel mai gustos pilaf pentru prânz sau cină – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 500 g orez
- 700 ml apă
- 400 g carne
- 200 g ceapă
- 180 g morcov
- 4 căței de usturoi
- 4 frunze de dafin
- 1/2 linguriță ardei
- 1 linguriță usturoi granulat
- 1 linguriță turmeric
- 1 linguriță chimion
- sare, piper
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem usturoiul și carnea, mărunt.
2. Într-o tigaie cu ulei încins adăugăm bucățile de carne și usturoiul. Gătim la foc mic.
3. Ceapa o tăiem rondele iar morcovul îl dăm prin răzătoarea mare. Le adăugăm în tigaie și gătim la foc mic până la omogenizare.
4. Adăugăm 150 ml de apă, frunzele de dafin, sarea, piperul și amestecăm bine. Acoperim cu un capac și gătim încă 10 minute.
5. Într-o oală turnăm 470 ml de apă. Adăugăm orezul și punem vasul la fiert, la foc mare. Când a început să fiarbă, acoperim cu un capac și fierbem la foc mic, încă 5 minute.
6. În amestecul de carne, adăugăm orezul pregătit anterior. Gătim la foc mic 10 minute.
Să aveți poftă! Poftă bună!
Discussion about this post