kiloRețete
sâmbătă, octombrie 4, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

Rețetă de sezon, pentru amatorii de murături – Roșii cu castraveți la borcan, pentru iarnă

Rețetă de sezon, pentru amatorii de murături – Roșii cu castraveți la borcan, pentru iarnă

Daca iti plac muraturile, nu trebuie sa ratezi aceasta reteta. Incearc-o si surprinde-ti papilele gustative. Sunt convinsa ca n-ai mai mancat niciodata muraturi atat de gustoase. Reteta o gasesti in randurile de mai jos. Nu am specificat cantitatea exacta de ingrediente, pentru ca depinde de marimea legumelor.

Ingrediente:

  • Rosii, castraveti
  • Crengute de marar, boabe de piper negru si ienibahar
  • Seminte de mustar, frunze de coacaz
  • 1 frunza de hrean, usturoi

Ingrediente pentru marinada (la 1 litru de apa):

  • 3 linguri zahar
  • 4 lingurite sare grunjoasa
  • 2.5 linguri otet 9%

Mod de preparare:

Clatim binele legumele sub un jet de apa rece. Spalam bine castravetii, folosind un burete curat. Castravetii culesi cu o zi inainte trebuie pusi intr-un bol cu apa rece si lasati deoparte pentru 3 ore.

Punem apoi catravetii pe un prosop de hartie curat, ii lasam sa se usuce, dupa care le taiem capetele.

Clatim frunzele de coacaz si crengutele de marar in apa curata. Punem cate 2 frunze de coacaz si o frunza de hrean in fiecare borcan.

Taiem usturoiul curatat in felii. Adaugam cateva felii de usturoi in borcane. De asemenea, adaugam 4 boabe de piper negru in fiecare borcan. Adaugam si cateva seminte de mustar si boabe de ienibahar.

Asezam castravetii in borcane. Deasupra punem rosiile. Fierbem apa intr-o cratita, iar cand da in clocot o turnam in borcanele cu legume. Incercam sa turnam in fir subtire, astfel incat borcanele sa nu se sparga.

Acoperim borcanele cu capace si lasam legumele sa se incalzeasca timp de 15-20 de minute. Scurgem apoi apa din borcane si o aruncam.

Punem din nou apa la fiert, iar cand da in clocot o turnam in borcane. Acoperim borcanele cu capace si asteptam 20 de minute. Scurgem apa din borcane si o turnam intr-o cratita.

Pregatim marinada. Adaugam sare si zahar in apa.

Lasam marinada sa fiarba, apoi adaugam otetul si o luam de pe foc. Turnam marinada fierbinte in borcane. Inchidem borcanele ermetic cu capace.

Intoarcem borcanele cu gura in jos si verificam sa nu curga marinada. Lasam borcanele in aceasta pozitie si le acoperim cu o patura groasa pentru a se raci lent. Dupa ce se racesc complet, le depozitam intr-un loc intunecat si racoros, de preferat in pivnita sau in camara.

Poftă mare!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Chec Marmorat cu Cremă de Iaurt – Moale și pufos, rapid și delicios
Fără categorie

Chec Marmorat cu Cremă de Iaurt – Moale și pufos, rapid și delicios

Chec marmorat cu portocală și cacao
Fără categorie

Chec marmorat cu portocală și cacao

Pizza din pâine, la tigaie – Rețetă simplă și gustoasă, rapidă și savuroasă
Fără categorie

Pizza din pâine, la tigaie – Rețetă simplă și gustoasă, rapidă și savuroasă

Gogoșele rapide cu iaurt și scorțișoară
Fără categorie

Gogoșele rapide cu iaurt și scorțișoară

Cornulețe fragede cu gem – Dispar imediat din tavă, sunt mult prea bune
Fără categorie

Cornulețe fragede cu gem – Dispar imediat din tavă, sunt mult prea bune

Rulouri din foietaj cu gem de caise și migdale – Dispar imediat din tavă, sunt mult prea bune
Fără categorie

Rulouri din foietaj cu gem de caise și migdale – Dispar imediat din tavă, sunt mult prea bune

Next Post
Rețetă fără coacere – Prăjitură de casă cu frișcă și ciocolată – Foarte delicioasă, foarte ușor de făcut

Rețetă fără coacere - Prăjitură de casă cu frișcă și ciocolată - Foarte delicioasă, foarte ușor de făcut

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Tort de casă cremos și delicios – Rapid și ușor de pregătit
Fără categorie

Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Tort de casă cremos și delicios – Rapid și ușor de pregătit

Prăjitura ‘Sărut de ciocolată’ – Prăjitură de casă fină, elegantă și foarte foarte delicioasă
Fără categorie

Prăjitura ‘Sărut de ciocolată’ – Prăjitură de casă fină, elegantă și foarte foarte delicioasă

Cozonac pufos și aromat, cu smântână sau kefir – Aveți nevoie de 1,5 kg făină, 450g zahăr, 250 ml lapte și…
Fără categorie

Cozonac pufos și aromat, cu smântână sau kefir – Aveți nevoie de 1,5 kg făină, 450g zahăr, 250 ml lapte și…

Vinete la cuptor cu ricotta, mozzarella și sos marinara – Caserolă gustoasă, savuroasă
Fără categorie

Vinete la cuptor cu ricotta, mozzarella și sos marinara – Caserolă gustoasă, savuroasă

Cremeș de casă – Un deliciu pe care îl veți prepara foarte des de acum înainte…
Fără categorie

Cremeș de casă – Un deliciu pe care îl veți prepara foarte des de acum înainte…

Ciorbă delicioasă de linte – Se prepară din 300g linte, 1 ceapă, 1 morcov și…
Fără categorie

Ciorbă delicioasă de linte – Se prepară din 300g linte, 1 ceapă, 1 morcov și…

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate