Atât de bune încât nici nu au nevoie de umplutură – Rețetă de gogoși la cuptor

Ingrediente necesare:

  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • 50 g unt moale
  • 50 g zahăr
  • 7 g drojdie uscată sau 20 g drojdie proaspătă
  • 400-450 g făină
  • Jumătate linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr vanilat

Alte ingrediente necesare:

  • 1 ou
  • 1 linguriță lapte
  • Zahăr pudră după gust
  • Ulei pentru uns tava

Mod de preparare:

Amestecăm laptele cald cu zahărul și cu drojdia. Lăsăm deoparte timp de 10-15 minute, la loc cald. După cele 15 minute, adăugăm oul, zahărul vanilat și amestecăm foarte bine.

Treptat cernem și făina și frământăm aluatul, adăugând și sarea. Frământând continuu, încorporăm și bucățelele de unt moale. Vom obține un aluat moale și nelipicios.

Ungem cu ulei un bol, transferăm aluatul în el și-l acoperim cu folie alimentară. Punem vasul la loc cald și lăsăm aluatul la dospit timp de 1 oră.

Ulterior, scoatem aluatul pe suprafața de lucru și îl frământăm. Îl pliem, îl acoperim cu un prosop curat de bucătărie și îl lăsăm pe masă pentru încă 15 minute.

Presărăm făina pe suprafața de lucru și întindem aluatul la o grosime de 0,5 cm. Decupăm cu o formă specială sau cu un pahar și cu o duză de patiserie sau cu un capac de plastic.

Frământăm din nou aluatul rămas, întindem și decupăm. Punem gogoșile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, la o distanță una de cealaltă.

Le acoperim cu un prosop și le lăsăm la dospit timp de 30 de minute. Le ungem cu un ou amestecat cu lapte și le coacem timp de 15 minute aproximativ, la cuptorul preîncălzit la 190 de grade.

După ce se răcesc, le pudrăm cu zahăr pudră.

Savurați cu poftă! Poftă bună!