Chec pufos și moale, după rețeta bunicii – Rețetă clasică de chec

Ingrediente necesare:

  • 5 ouă
  • 1 cană și jumătate zahăr
  • 2 căni și jumătate de făină
  • 1 cană ulei
  • 1 pahar apă minerală carbogazoasă sau sifon
  • 3 linguri pudră de cacao
  • 3 linguri făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • Zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

Mixăm albușurile spumă, după care încorporăm treptat și zahărul, mixând continuu. Încorporăm și gălbenușurile pe rând, după care apa și uleiul.

La o viteză mai mică, încorporăm și 2,5 căni de făina și praful de copt. (se poate folosi și spatula). Împărțim aluatul în două părți. Amestecăm o parte cu 3 linguri de făină și cealaltă parte cu pudra de cacao.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Punem în tavă câte o lingură din aluatul simplu și cel cu cacao, alternativ. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 40 de minute aproximativ.

Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Verificăm cu o scobitoare dacă checul este gata. După ce se răcorește un pic, o pudrăm cu zahăr pudră.

Bonus: o altă rețetă de chec delicios

Ingrediente necesare:

  • 300 g făină
  • 150 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 4 ouă
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • Esență după gust
  • 2 linguri pudră de cacao

Mod de preparare:

Într-un bol, amestecăm bine toate ingredientele uscate după care încorporăm și ouăle, esența, laptele și uleiul. Împărțim compoziția în două și amestecăm o parte cu pudra de cacao.

Ungem o tavă cu unt și o tapetăm cu făină. Turnăm jumătate din compoziția simplă în tavă peste care turnăm jumătate din compoziția de cacao. Repetăm straturile. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 25 de minute aproximativ.

Savurați cu poftă! Poftă bună!