Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură foarte pufoasă și foarte delicioasă – Prăjitură de casă (cu aluat răzuit și iaurt)
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 2 gălbenușuri
- 80 g zahăr
- Zahăr vanilat
- 80 g unt
- 200 g făină
- 1 linguriță praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 400 g iaurt
- 3 linguri făină
- 2 albușuri
- 80 g zahăr
Mod de preparare:
Pentru aluat, punem gălbenușurile și zahărul într-un bol. Omogenizăm bine cu telul după care încorporăm, pe rând, untul topit și făina cernută împreună cu praful de copt. Frământăm un aluat omogen pe care îl împărțim în două biluțe. Le împachetăm în folie alimentară și le dăm la congelator pentru 20-30 minute.
Pentru umplutură, punem iaurtul într-un bol. Adăugăm zahărul și amestecăm. Adăugăm și făina cernută și omogenizăm cu telul. La final încorporăm și albușurile bătute spumă tare.
Tapetăm o tavă de 22-24 cm cu hârtie de copt și punem prima bucată de aluat în ea. Formăm un blat uniform peste care turnăm umplutura.
Scoatem aluatul rămas de la congelator și îl dăm prin răzătoarea mare direct peste stratul de umplutură. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35 de minute.
După ce se răcorește un pic, pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!