kiloRețete
miercuri, mai 14, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

Prăjitură de casă cremoasă și gustoasă – Doar priviți cum arată, n-are nevoie de nici o prezentare

Prăjitură de casă cremoasă și gustoasă – Doar priviți cum arată, n-are nevoie de nici o prezentare

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 3 linguri făină de grâu
  • 12 albușuri
  • 12 linguri zahăr
  • 100 g nuci măcinate

Ingrediente necesare pentru crema 1:

  • 4 linguri făină
  • 5 gălbenușuri
  • 500 ml lapte
  • 125 g margarină
  • 5 linguri zahăr

Ingrediente necesare pentru crema 2:

  • 7 gălbenușuri
  • 7 linguri zahăr
  • 125 g margarină
  • 150 g ciocolată menaj
  • 500 ml smântână lichidă pentru frișcă

Mod de preparare:

Pentru blat, separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm albușurile spumă și, adăugând treptat zahărul, mixăm continuu până obținem o spumă fermă și lucioasă.

La final, cu o spatulă, încorporăm nucile și făina de grâu. Împărțim aluatul astfel obținut în 3 părți egale deoarece vom coace 3 foi de blat.

Tapetăm cu hârtie de copt o tavă rotundă de 26 cm și transferăm o parte din aluat în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem primul blat timp de 15 minute aproximativ. Procedăm la fel și coacem încă 2 foi de blat. Lăsăm blaturile să se răcească.

Pentru prima cremă, amestecăm gălbenușurile cu făina și cu zahărul, după care adăugăm și un pic de lapte, amestecând continuu. Punem la fiert restul de lapte, și când începe să clocotească adăugăm compoziția de gălbenușuri, amestecând continuu cu tel până obținem o budincă groasă.

O luăm de pe foc, îi acoperim suprafața cu folie alimentară și o lăsăm deoparte să se răcească.

Pentru a doua cremă, batem gălbenușurile împreună cu zahărul într-un vas mic. Punem vasul pe baie de aburi pentru 10 minute, amestecând continuu.
După 10 minute, adăugăm bucățelele de ciocolată și amestecăm până se topesc și obținem o compoziție omogenă.

Luăm crema de pe foc și o lăsăm să se răcească. După ce ambele crema s-au răcit, spumăm margarina ( 250 grame ), după care o împărțim în două părți egale.

Adăugăm câte o parte din margarină în fiecare cremă rece și amestecăm până la omogenizare.

Separat, batem spumă smântâna și încorporăm câte 2-3 linguri în fiecare cremă.

Asamblare:

Peste primul blat întindem uniform jumătate din prima cremă, peste care întindem un strat de frișcă. Peste frișcă întindem uniform jumătate din crema cu ciocolată pe care o acoperim cu al doilea blat.

Peste al doilea blat întindem prima cremă, un strat de frișcă și, la final, crema de ciocolată. Așezăm și ultimul blat pe care îl decorăm cu frișca rămasă.

Dăm tortul la frigider pentru câteva ore, ca să se combine aromele, după care putem porționa și servi. Să-l savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată
Fără categorie

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt
Fără categorie

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt

Cornulețe pufoase pe bază de iaurt
Fără categorie

Cornulețe pufoase pe bază de iaurt

Tocăniță de vită cu legume
Fără categorie

Tocăniță de vită cu legume

Gogoși pufoase și delicioase
Fără categorie

Gogoși pufoase și delicioase

Prăjitură cremoasă cu sos de caramel
Fără categorie

Prăjitură cremoasă cu sos de caramel

Next Post
Senzația gustului – Prăjitură cu blat de nucă, cremă de ciocolată și caramel – Nu se face greu!

Senzația gustului - Prăjitură cu blat de nucă, cremă de ciocolată și caramel - Nu se face greu!

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură de casă la tavă – Prăjitură rapidă și aromată, bogată în ciocolată
Fără categorie

Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură de casă la tavă – Prăjitură rapidă și aromată, bogată în ciocolată

Încearcă această rețetă și nu vei fi dezamăgit – Se prepară din 400g piept de pui, 100g cașcaval, 100g brânză, 2 ouă și verdeață
Feluri principale

Încearcă această rețetă și nu vei fi dezamăgit – Se prepară din 400g piept de pui, 100g cașcaval, 100g brânză, 2 ouă și verdeață

Spanac cu ciuperci – Rețetă de post – Mâncărică gustoasă și sățioasă – Perfectă pentru Postul Mare
Fără categorie

Spanac cu ciuperci – Rețetă de post – Mâncărică gustoasă și sățioasă – Perfectă pentru Postul Mare

Prăjitură rapidă cu cireșe – Prăjitură de casă pufoasă și delicioasă, făcută în tigaie – Rețetă cu imagini
Fără categorie

Prăjitură rapidă cu cireșe – Prăjitură de casă pufoasă și delicioasă, făcută în tigaie – Rețetă cu imagini

Înghețată de casă ca pe vremuri – Rețetă Tradițională – Se prepară din 500 ml frișcă lichidă, 350 ml lapte condensat și 2 foi de napolitană
Fără categorie

Înghețată de casă ca pe vremuri – Rețetă Tradițională – Se prepară din 500 ml frișcă lichidă, 350 ml lapte condensat și 2 foi de napolitană

Clătite din dovlecei, cu umplutură de smântână, usturoi și mărar – Clătite aperitiv moi și pufoase
Fără categorie

Clătite din dovlecei, cu umplutură de smântână, usturoi și mărar – Clătite aperitiv moi și pufoase

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate