Prăjitură la tavă, aromată și delicioasă – Prăjitură cu aluat răzuit, brânză dulce și zmeură
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 2 căni făină
- 1 linguriță praf de copt
- 3 /4 cană zahăr tos
- 150 g unt
- 2 linguri pudră de cacao
- 1 lingură smântână
- 1 ou
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 1 kg brânză de vaci
- 4 ouă
- 100 g unt
- Un praf de sare
- 1 și 1/ 3 cană zahăr tos
- 2 linguri zahăr vanilat
- 1 plic budincă de vanilie
Alte ingrediente necesare:
- 350 g zmeură
- Zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru aluat, punem făina într-un bol. Adăugăm praful de copt, zahărul, oul, untul, pudra de cacao, smântâna și frământăm un aluat omogen.
Formăm o bilă pe care o împărțim în 2: o bucată mai mare și una mai mică (1:2). Împachetăm aluatul în folie alimentară și dăm la congelator.
Tapetăm o tavă de aproximativ 25*35 cm cu hârtie de copt și setăm cuptorul la 190 de grade.
Întindem aluatul mai mare la mărimea tăvii, transferăm în tavă și îl înțepăm din loc în loc cu o furculiță. Dăm tava la cuptor și pregătim umplutura.
Pentru umplutură, mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare.
Separat, mixăm gălbenușurile spumă împreună cu zahărul și zahărul vanilat, după care încorporăm untul, brânza și praful de budincă. Dacă trebuie, lucrăm cu mixerul. La final, folosim o spatulă de silicon și încorporăm și spuma de albușuri.
Scoatem tava din cuptor și întindem uniform umplutura. Peste umplutură punem zmeura, și dăm aluatul mai mic pe răzătoarea mare, direct peste stratul cu fructe. Dăm tava înapoi la cuptor, la 180 de grade acum, pentru aproximativ 1 oră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!