Mușchiuleț de porc în lapte – Este atât de fraged și de bun încât se topește în gură, merită să încerci – Astăzi dorim să vă propunem o rețetă interesantă și neobișnuită de preparare a mușchiulețului de porc.

Ingrediente:

  • 400 g mușchi de porc
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de ulei
  • 1 linguriță de coriandru
  • 3 căței de usturoi
  • o jumătate de linguriță de sare
  • 1 linguriță de oregano
  • piper negru măcinat

Mod de preparare:

  • Mușchiulețul de porc se spală, se usucă cu un prosop de hârtie și se condimentează cu sare, piper, coriandru și oregano.
  • Usturoiul se curăță, se taie în felii subțiri și se prăjește într-o tigaie încinsă cu ulei de floarea-soarelui și unt.
  • Se prăjește usturoiul, până ce capătă o culoare aurie, apoi se transferă pe o farfurie.
  • Carnea se prăjește puțin pe ambele părți, în aceeași tigaie în care s-a pregătit usturoiul, apoi peste ea se toarnă laptele încălzit în prealabil, se adaugă usturoiul prăjit și se gătesc toate ingredientele împreună, timp de aproximativ 2 ore, periodic întorcându-se mușchiul de porc.
  • Carnea pregătită în așa fel poate fi servită atât caldă, cât și rece, alături de o salată proaspătă sau orice altă garnitură preferată.

Poftă bună!