Mușchiuleț de porc în lapte – Este atât de fraged și de bun încât se topește în gură, merită să încerci

Mușchiuleț de porc în lapte – Este atât de fraged și de bun încât se topește în gură, merită să încerci – Astăzi dorim să vă propunem o rețetă interesantă și neobișnuită de preparare a mușchiulețului de porc.

Ingrediente:

  • 400 g mușchi de porc
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de ulei
  • 1 linguriță de coriandru
  • 3 căței de usturoi
  • o jumătate de linguriță de sare
  • 1 linguriță de oregano
  • piper negru măcinat

Mod de preparare:

  • Mușchiulețul de porc se spală, se usucă cu un prosop de hârtie și se condimentează cu sare, piper, coriandru și oregano.
  • Usturoiul se curăță, se taie în felii subțiri și se prăjește într-o tigaie încinsă cu ulei de floarea-soarelui și unt.
  • Se prăjește usturoiul, până ce capătă o culoare aurie, apoi se transferă pe o farfurie.
  • Carnea se prăjește puțin pe ambele părți, în aceeași tigaie în care s-a pregătit usturoiul, apoi peste ea se toarnă laptele încălzit în prealabil, se adaugă usturoiul prăjit și se gătesc toate ingredientele împreună, timp de aproximativ 2 ore, periodic întorcându-se mușchiul de porc.
  • Carnea pregătită în așa fel poate fi servită atât caldă, cât și rece, alături de o salată proaspătă sau orice altă garnitură preferată.
  • Poftă bună!

    Încearcă și… Piept de pui în sos de smântână

    Rețetă bună când nu aveți mult timp la dispoziție

    Carnea de pui în sos de smântână este un preparat gustos și rapid de gătit, perfect pentru prânzurile sau cinele pentru care nu aveți mult timp la dispoziție.

    Veți avea nevoie de doar o jumătate de oră și câteva ingrediente pentru a pregăti un adevărat deliciu culinar.

    Ingrediente:

    • 600 g piept de pui
    • 1 ceapă mică
    • 200 g ciuperci Champingnon
    • 200 ml smântână
    • sare
    • piper negru măcinat
    • ulei
    • pătrunjel verde

    Mod de preparare:

    • Pieptul de pui se spală și se taie în bucăți medii, ciupercile se curăță, se taie în jumătăți și se feliază în felii subțiri, iar ceapa se decojește și se taie julien.
    • Ceapa se călește timp de 5 minute într-o tigaie încinsă cu puțin ulei, apoi se adaugă carnea de pui și se prăjește la foc mediu, timp de 10 minute.
    • Se adaugă ciupercile, se amestecă și se mai gătește pentru încă 10 – 12 minute.
    • Se adaugă smântâna, se asezonează cu sare și piper, se acoperă tigaia cu un capac și se lasă la foc mediu pentru 10 minute.
    • După ce preparatul este gata, se asezonează cu pătrunjel verde tocat, se amestecă și se mai lasă 2 minute pe foc.

    Acest preparat merge de minune alături de o salată verde, ardei copți sau chiar murături.

    Să aveți poftă!