Rețetă rapidă, fără dospire – Langoși pufoși și gustoși – Langoși de casă cu cașcaval
Ingrediente necesare:
- 1 cană iaurt natural
- Jumătate linguriță sare
- Jumătate linguriță zahăr
- Jumătate linguriță praf de copt
- 2 căni făină
- 2 căni cașcaval ras
- Ulei pentru prăjit
- Usturoi
Pentru a măsura ingredientele, am folosit o cană de 250 ml.
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecăm sarea, zahărul și praful de copt. Separat, amestecăm iaurtul cu o cană de cașcaval ras și cu făina. Adăugăm și amestecul de sare și zahăr și frământăm un aluat omogen pe care-l împărțim în 5 părți egale.
Împărțim în 5 părți egale și cașcavalul rămas. Întindem fiecare bucată de aluat într-o formă rotundă și subțire și punem pe fiecare cașcaval ras.
Împăturim bine fiecare bucată de aluat, trăgând marginile spre mijloc, ca să nu iasă umplutura, încercând pe cât posibil să păstrăm o formă rotundă. Prăjim în ulei încins după care ungem fiecare langoș cu usturoi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!