Rețetă simplă și rapidă, pas cu pas, în imagini – Cremeș de casă – Prăjitură Cremeș cu foi subțiri, cremoasă, delicioasă și aromată
Ingrediente necesare pentru foi:
- 250 g făină
- 150 g unt
- 1 gălbenuș de ou
- 1 lingură smântână
- 1 praf de sare
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 5 plicuri budincă de vanilie
- 1 L lapte
- 350 ml apă
- 250 g zahăr tos
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 8 albușuri
Mod de preparare:
Pentru foi, amestecăm făina cu sarea și untul. După ce obținem un aluat sfărâmicios, încorporăm și gălbenușul, amestecând cu mâna. La final, încorporăm și smântâna și frământăm un aluat omogen. Dăm aluatul la frigider pentru 30 de minute. Ulterior, frământăm un pic aluatul pe suprafața de lucru după care îl împărțim în două părți egale.
Întindem prima bucată la o mărime de 20*30 cm, transferăm într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade și coacem foaia timp de 8 minute aproximativ.
Procedăm la fel și coacem și a doua foaie. După ce este gata și a doua foaie, o răsturnăm pe un tocător și o porționăm în pătrățele. Lăsăm să se răcească.
Notă: după ce prima foaie este gata, este foarte important să o transferăm în tava (înaltă) în care vom asambla prăjitura.
Pentru cremă, punem laptele la fiert împreună cu zahărul tos și cel vanilat. Între timp, amestecăm praful de budincă cu apa. Separat, mixăm albușurile spumă tare.
Adăugăm amestecul de budincă în laptele care fierbe, amestecând continuu cu un tel. Adăugăm budinca fierbinte peste spuma de albușuri și amestecăm repede, folosind un tel. Turnăm crema caldă peste foaia din tavă. Acoperim crema cu foaia tăiată pătrățele.
Lăsăm prăjitura la temperatura camerei timp de 90 de minute după care o dăm la frigider peste noapte.
A doua zi, trecem cu un cuțit de-a lungul marginilor și porționăm cu un cuțit ascuțit, trecut prin apă fierbinte. Decorăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!