Rețete cu imagini, pas cu pas – 3 rețete pentru Roșii Umplute – Salvați și încercați rețetele de Crăciun sau Revelion, o să vă placă mult!

Roșii umplute cu pui și nuci – Ingrediente necesare:

  • Roșii de mărime medie
  • Piept de pui prăjit
  • Cașcaval
  • Miez de nucă
  • Usturoi
  • Maioneză
  • Zeamă de lămâie
  • Pătrunjel verde
  • Sare, piper

Mod de preparare:

Pregătim roșiile pentru toate cele 3 rețete: alegem roșii tari de maxim 100g. Tăiem capacul, trecem cu un cuțit pe marginea pulpei și curățăm interiorul cu o linguriță. Avem grijă să nu deteriorăm pereții. Întoarcem coșulețele de roșii cu tăietura în jos și le punem pe prosoape de hârtie. Le lăsăm să se scurgă.

Punem la marinat pieptul de pui în amestec de condimente și ulei de măsline, pentru 30 de minute. Îl prăjim și îl lăsăm să se răcească după care îl tăiem cubulețe mici.

Punem cubulețele de carne într-un bol. Adăugăm cubulețele de cașcaval, verdeața tocată mărunt, usturoiul pisat, miezul de nucă (prăjit pe tigaie uscată și tocat mărunt), maioneza, zeama de lămâie, sare, piper și amestecăm foarte bine.

2.Roșii umplute cu fructe de mare – Ingrediente necesare:

  • Roșii proaspete de mărime medie
  • Amestec de fructe de mare în ulei
  • Brânză feta
  • Nuci de cedru
  • Mărar proaspăt
  • Ceapă verde
  • Maioneză
  • Sos teriyaki (sau sos de soia)
  • Oregano
  • Sare, piper

Mod de preparare:

Scurgem fructele de mare de ulei și le tăiem în bucăți mici. Adăugăm cuburile mici de brânză, ceapa și mărarul tocat mărunt, nucile prăjite pe tigaie uscată, oregano, sosul, maioneza, sare, piper și amestecăm foarte bine.

3.Roșii umplute cu salată de surimi – Ingrediente necesare:

  • Roșii proaspete de mărime medie
  • Surimi
  • Ou fiert
  • Castravete proaspăt
  • Porumb conservat
  • Maioneză
  • Mărar și pătrunjel proaspăt
  • Ceapă verde
  • Zeamă de lămâie
  • Sare și piper

Mod de preparare:

Tăiem în cuburi mici surimi, oul fiert și castravetele curățat de coajă. Punem aceste ingrediente într-un bol, adăugăm ceapa verde, mărarul și pătrunjelul tocat mărunt, porumbul, zeama de lămâie, piper, maioneză și amestecăm foarte bine. Gustăm umplutura și, după caz, o potrivim de sare.

Umplem roșiile cu umpluturile pregătite.

Savurați cu poftă! Poftă bună!