Ingrediente pentru blat cu nucă de cocos:
- 10 albușuri de ou
- 250 g nucă de cocos
- 100 g făină
- 250 g zahăr pudră
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 linguriță praf de copt
- sare
Ingrediente pentru blat cu miez de nucă:
- 6 ouă
- 160 g nucă măcinată
- 60 g făină
- 140 g zahăr brun
- 20 g cacao
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță extract de vanilie
- sare
Ingrediente pentru cremă:
- 10 gălbenușuri
- 450 g unt
- 250 g zahăr pudră
- 20 g amidon
- 100 ml lapte
- 50 g cacao
- 1 linguriță esență de rom
Ingrediente pentru stratul de biscuiți:
- biscuiți simpli
- 200 g ciocolată
- 175 ml cafea
- 50 ml ulei
- 50 ml rom
Ingrediente pentru glazură:
- 200 g ciocolată amăruie
- 50 ml ulei
- 100 g ciocolată albă
- 20 ml ulei
Mod de preparare:
1. Pentru început, amestecăm făina cu nuca de cocos și praful de copt. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile până obținem o spumă tare ce își păstrează forma. Adăugăm sare, extractul de vanilie și zahărul pudră. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.
2. Treptat, adăugăm amestecul de făină în compoziția de albușuri. Amestecăm bine, într-o singură direcție, de sus în jos. Turnăm aluatul obținut într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și tapetată cu unt. Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 175 de grade Celsius, timp de 25 de minute.
3. Scoatem blatul cu nucă de cocos din cuptor și îl lăsăm la răcit.
4. Pentur al 2-lea blat, amestecăm nuca măcinată cu făină, pudra de cacao și praful de copt. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle cu sare până obținem o spumă densă. Adăugăm extractul de vanilie și zahărul brun. Amestecăm foarte bine, timp de 5 minute, până la omogenizare.
5. Treptat, adăugăm compoziția de nucă și amestecăm într-o singură direcție, de sus în jos.
6. Turnăm blatul obținut într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și tapetată cu unt. Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 170 de grade Celsius, timp de 30 de minute. Verificăm cu ajutorul unei scobitori dacă blatul este copt.
7. Pentru cremă, batem cu ajutorul unui mixer gălbenușurile. Adăugăm 4 linguri de zahăr și amestecăm foarte bine, până obținem o cremă densă și omogenă. Adăugăm laptele și mixăm.
8. Punem compoziția obținută, la încălzit pe baie de aburi. Adăugăm pudra de cacao și amidonul. Amestecăm până la omogenizare, pe urmă lăsăm crema la răcit.
9. Într-un bol separat, batem untul cu ajutorul unui mixer. Adăugăm treptat câte o lingură de zahăr pudră și amestecăm.
10. Adăugăm esența de rom și treptat, încorporăm compoziția de gălbenușuri. Amestecăm foarte bine, cu ajutorul unui mixer, până obținem o cremă fină, pufoasă și omogenă. O împărțim în 4 părți egale și o lăsăm la frigider pentru 15 minute.
11. Pentru a monta prăjitura, tăiem blatul de cacao, și cel de nucă, în două părți egale. Tapetăm o parte din blatul de cacao, cu crema pregătită anterior. Pe deasupra, adăugăm o jumătate de blat de nucă, pe urmă un strat de cremă.
12. Într-un bol separat, amestecăm cafeaua cu rom. Păstrăm 4-5 linguri. Însiropăm biscuiții cu amestecul obținut și îi așezăm uniform peste stratul de cremă. Topim ciocolata în cuptorul cu microunde, pe urmă o amestecăm cu 2-3 linguri de ulei. O adăugăm uniform peste stratul de biscuiți.
13. Punem prăjitura la frigider pentru 60 de minute pentru a se întări glazura de ciocolată.
14. După ce s-a răcit, pe deasupra adăugăm a doua jumătate de blat de cacao. Adăugăm uniform un ultim strat de cremă.
15. Însiropăm ultima jumătate de blat în 4-5 linguri de sirop păstrate, pe urmă îl adăugăm peste stratul de cremă. Punem crema la frigider pentru 20 de minute.
16. Pentru glazură, topim ciocolata amăruie în cuptorul cu microunde. Adăugăm 50 ml de ulei și amestecăm foarte bine. Procedăm la fel și cu ciocolata albă,
17. Scoatem prăjitura din frigider și o tapetăm cu glazură de ciocolată amăruie. Adăugăm câteva linii de ciocolată albă iar cu ajutorul unui bețișor facem un model.
18. Punem prăjitura la frigider pentru 2-3 ore înainte de servire.
Poftă bună!
Discussion about this post