Prăjitură cu mac, vanilie și ciocolată – Soțul meu o adoră, musafirii îmi cer mereu rețeta – Pentru a pregăti și voi această bunătate, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

  • 6 albușuri de ou
  • 3 linguri nucă de cocos
  • 3 linguri zahăr
  • esență de vanilie
  • 5 linguri semințe de mac
  • 10 linguri făină
  • 15 g praf de copt
  • 5 linguri lapte

Ingrediente pentru cremă:

  • 4 gălbenușuri de ou
  • 1 sticluță esență de vanilie
  • 1 plic de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 6 linguri zahăr
  • 250 g unt

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul, semințele de mac, nuca de cocos, esența de vanilie, făina, praful de copt, laptele cald și amestecăm foarte bine până la omogenizare.

2. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 20 de minute.

3. Pentru cremă, batem gălbenușurile spumă. Adăugăm zahărul, vanilia, esența de vanilie, laptele, amestecăm bine și pune compoziția la fiert, pe foc mic. După omogenizare, luăm vasul de pe foc și adăugăm untul.

4. Pentru a forma prăjitura, tăiem blatul în 2 straturi egale. Tapetăm primul blat cu crema obținută, acoperim cu al 2-lea blat și decorăm cu glazură de ciocolată.